49-årige Gunde Svan lämnar återbud till succéserien "Mästarnas mästare" endast två dagar innan inspelningarna av programmet börjar. Orsaken uppges vara ett sjukdomsfall.
1 av 4
49-årige Gunde Svan lämnar återbud till succéserien "Mästarnas mästare" endast två dagar innan inspelningarna av programmet börjar. Orsaken uppges vara ett sjukdomsfall. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Gunde Svans ersättare blir i stället ersätter den före detta hockeystjärnan, Jörgen Jönsson.
2 av 4
Gunde Svans ersättare blir i stället ersätter den före detta hockeystjärnan, Jörgen Jönsson. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Den forne skidstjärnan vann fyra OS- och sju VM-guld under 80-talet.
3 av 4
Den forne skidstjärnan vann fyra OS- och sju VM-guld under 80-talet. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Efter att guldmedaljören lagt pjäxorna på hyllan har han satsat på en tevekarriär. Gunde har till exempel varit programledare i Tv4:s "Fångarna på Fortet", tillsammans med Agneta Sjödin.
4 av 4
Efter att guldmedaljören lagt pjäxorna på hyllan har han satsat på en tevekarriär. Gunde har till exempel varit programledare i Tv4:s "Fångarna på Fortet", tillsammans med Agneta Sjödin. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Gunde svårt sjuk - tvingas tacka nej till "Mästarnas mästare"

"Väldigt obehagligt", säger den före detta skidåkaren.


Gunde Svan

Ja, vem är den där Gunde egentligen? Han föddes 1962 i Dalarna och var tidigare en av världens främsta längdskidåkare genom tiderna. Under 80-talet vann han fyra olympiska guldmedaljer och sju VM-guld.

Efter skidåkningen har Gunde satsat mycket på teve-karriären. Han har varit programledare för bland annat Fångarna på fortetGladiatorerna, Ingenting är omöjligt och Bingolotto.

STOCKHOLM. ”Ingenting är omöjligt” för Gunde Svan – men nu tvingas den gamle skidstjärnan att hoppa av succéprogramet Mästarnas mästare på grund av sjukdom, rapporterar Aftonbladet.

Gunde har nämligen Mykoplasma - ett virus som utmynnar i feber, hosta och huvudvärk.

Jag är allmänt slak, dålig och inte i form att tävla. Det är väldigt obehagligt och jättetråkigt, jag hade verkligen sett fram emot det här, säger Gunde Svan till Aftonbladet.

Avhoppet kom endast två dagar innan startskottet för inspelningarna som inleds i Budapest på onsdagen. Ersättaren som får äran att kämpa om titeln blir i stället det före detta hockeyproffset Jörgen Jönsson.

Gunde Svan har satsat på en tevekarriär efter skidåkningen. Han har jobbat som programledare och medverkar ofta i olika underhållningsprogram:

/
/
/
/
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

idag 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.