1 av 2
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Alexander Bard polisanmäler fejkat Twitter-konto

Alexander Bard polisanmäler falsk Twitter-profil efter elaka meddelanden om idolerna.


Turnéplanen

Här är den intensiva turnéplanen - med start i Gävle och final i Stockholm. Klarar idolerna av pressen?

Gävle - 11 november 
Linköping - 18 november 
Malmö - 25 november 
Göteborg - 2 december 
Stockholm, Globen - 9 december

Läs alla nyheter om din favoritidol på Nyheter24:s Idol-sajt. Du hittar den här.

Alexander Bard är en av de drabbade kändisarna vars identitet blivit kapad. I september valde Bard att polisanmäla det falska kontot som startat i hans namn på Twitter. För Aftonbladet berättar Idol-profilen och popstjärnan att folk hörde av sig och undrade om det var han som twittrade.

– Det stod ”Här sitter jag, Alexander Bard, och hånskrattar åt de löjliga Idol-deltagarna”, vilket jag absolut inte gör. Det gjorde jätteont att se och jag kände obehag, säger Alexander till Aftonbladet.

Men att ta bort en fejkad Twitter-profil är inte det enklaste. Trots att Bard vädjat till Twitter att ta bort kontot och bevisat sin identitet genom att skicka in en kopia på sitt pass, så fanns kontot kvar. Bard fick även hjälp av TV4:s jurister - men ingenting hände.

Kontot försvann

När Alexander valde att ta upp det i Nyhetsmorgon försvann kontot omedelbart. Men det finns en rädsla att idolerna ska råka ut för samma sak.

– Tänk om någon sätter upp ett Twitter-konto i Amanda Perssons namn och skriver ”Jag hatar Amanda Fondell”, så kan hon inte ta bort det, säger Alexander till tidningen.

Nyheter24 har vid flera tillfällen berättat om kändisar och hur deras namn utnyttjas i sociala medier. Marie Serneholt har upprepade gånger bloggat om det obehag hon känner över att det sitter en person och uttrycker saker i hennes namn.

/
/
/
/
/
/
/
TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

1 timme sedan

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

1 timme sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

1 timme sedan
Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

1 timme sedan
Hundratusentals svenskar bänkar sig framför "Trädgårdstider" varje vecka och SVT-programmet engagerar många i sociala medier. Men nu har en av "Trädgårdstider"-profilerna, som hade 96 000 följare, plötsligt försvunnit från Instagram.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

2 timmar sedan
Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Zara Larssons konsert hotas av väderkaos

2 timmar sedan
Zara Larssons konsert i Dubai på torsdagskvällen hotas av väderkaos. Staden har de senaste dagarna drabbats av regnoväder och massiva översvämningar, flygplatsen och skolorna är stängda och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus.