Nyheter24 träffade  David “D-Flex” Seisay.
1 av 8
Nyheter24 träffade David “D-Flex” Seisay. - Foto: Fotograf: Jimmy Hansen
David har alltid älskat träning och det har kommit att bli en stor del av hans liv.
2 av 8
David har alltid älskat träning och det har kommit att bli en stor del av hans liv. - Foto: Fotograf: Jimmy Hansen
Han tränade bland annat upp Mikael Persbrandt inför hans roll i Hamilton.
3 av 8
Han tränade bland annat upp Mikael Persbrandt inför hans roll i Hamilton. - Foto: Fotograf: Jimmy Hansen
Han tränar även med hans goda vän Kayo Söderberg Shekoni.
4 av 8
Han tränar även med hans goda vän Kayo Söderberg Shekoni. - Foto: Fotograf: Jimmy Hansen
David har nyligen gett ut boken "Träna med D-flex".
5 av 8
David har nyligen gett ut boken "Träna med D-flex". - Foto: Fotograf: Jimmy Hansen
Där kan man bland annat läsa om hans favoritövningar.
6 av 8
Där kan man bland annat läsa om hans favoritövningar. - Foto: Fotograf: Jimmy Hansen
Övingarna demonstreras i bild.
7 av 8
Övingarna demonstreras i bild. - Foto: Fotograf: Jimmy Hansen
Allt för att läsaren ska kunna använda sig av tipsen.
8 av 8
Allt för att läsaren ska kunna använda sig av tipsen. - Foto: Fotograf: Jimmy Hansen

Nyheter24 träffar D-flex: "Självklart äter jag onyttigt ibland"

Han tränar med Sveriges kändiselit, har nyligen släppt en bok och är hjärnan bakom den populära appen "Bikinifit". Nyheter24 träffade David “D-Flex” Seisay för att snacka om vegetarisk mat, synsätt, ideal och hur det var att träna upp Mikael Persbrandt.


Vill du träna med D-flex?

Vill du få samma kropp som Mikael Persbrandt i Hamilton? Då vet du vem du ska kontakta.

Här kan du komma i kontakt med D-flex och andra personliga tränare hos D-flex House of Fitness.

Fem snabba

Favoritmat: Jag är både svensk och västafrikansk så ironiskt nog är mina favoriter husmanskost och västafrikanska grytor. 

Favoritfilm: Jag gillar Denzel Washington. Så Hurricane och American Gangster. Sen gillar jag Any Given Sunday. 

Favoritlåt: Just nu just Meek Mill feat Rick Ross - Im a boss. Den blir jag taggad av när jag tränar.

Vad skulle du jobba med om du inte sysslade med träning: Jag skulle nog vara lärare.

Vem var du i skolan: Jag var väldigt tyst då jag inte kunde svenska, så hade jag ett superstort afro haha! Men som tur var så sportade jag ju mycket, jag dagdrömde mycket under lektionerna och gick ofta till gymmet. Och det slutade ju bra som tur. 

David “D-Flex” Seisay, 46, är känd som Sveriges egen kändistränare. Vi har skymtat honom i morgonsoffor och för er som minns så var han artist under 90-talet då han rappade i duon RobNRaz. 

David är nu aktuell med sin bok och träningsapp som han grundade tillsammans med Modettes bloggare Molly Rustas.

– Jag funderade mest på vad jag själv skulle vilja ha i en träningsapp. Resultatet blev att vi på ett väldigt enkelt sätt visar övningarna så man kan se dem direkt i appen om man exempelvis står på gymmet. På det sättet får du in rätt teknik och slipper att skada dig, berättar han för Nyheter24

Hur kom Molly in i bilden?

– Molly tränar på samma gym som mig, hon var där ofta och tränade hårt. Jag funderade då över hur man kan få en tjej som redan är i form, att komma i ännu bättre form? Jag skräddarsydde då ett program till henne som fick henne att komma i sin drömform, och på den vägen är det.

"Vi är inga maskiner"

Då D-flex tränat alla möjliga sorters klienter har han sett det mesta. Nyheter24 frågade honom därför vad den vanligaste tränings-missen är. 

– Att gå ut för hårt i början så att du går sönder. Jag tränar exempelvis en kille som fått fantastiska resultat. Han vägde i början 140 kilo och hans önskan var att gå ned i vikt snabbt. Då sa jag till honom att han inte ska tänka på vad han ska göra om tre månader, utan vad han och jag ska diskutera när vi ses om ett år. För saker tar tid då man ska nå ett hållbart resultat. Folk tror att de är maskiner, men vi är inte maskiner, vi är vackra varelser som är gjorda av kött, blod och muskelfibrer.

David brukar även ta till ett vanligt knep för att få sina klienter att inte kasta in handduken.  

– Jag lurar dem att det vi gör är enkelt då det egentligen är svårt, skrattar David.  

Tränade upp Persbrandt inför roll

David anlitas ofta av skådespelare som ska träna upp sig inför kommande roller. När Mikael Persbrandt skulle gå in i hårdträning inför Hamilton där han spelar svensk agent var det David som de ringde. 

Hur är det att hetsa Micke P till att göra 100 situps?

– Haha, jag skriker aldrig på mina klienter, skulle någon skrika på mig skulle jag ställa mig upp och gå därifrån. Jag behandlar folk som jag själv skulle vilja bli behandlad. Mikael skulle vara med i en påkostad film som även är stor utomlands, så han hade mycket som stod på spel, säger han. 

David menar att när Mikael lägger fokus på någonting, exempelvis en roll eller sin träning, så går han alltid in 100%.

–  Honom behövde jag inte hetsa. Han litade på mig och vi förlitade oss på varandra. I slutet tränade vi faktiskt pass tillsammans. Ingen bestämde över någon utan vi tränade som ett team. Så såg jag även till hans kost.

"Mat ska inte vara tråkigt"

Den personliga tränaren är själv väldigt medveten om sin kost. Han är en stark förespråkare till vegetariskt men menar att många fått en felaktig bild av det vegetariska köket.  

– Många tror att vegetariskt bara är sallad, men det finns oändliga valmöjligheter. Och trots att man inte äter kött så kan man träna och bygga muskler, säger David och fortsätter.

– Självklart äter jag onyttigt ibland, jag är ju uppvuxen i USA så jag gillar exempelvis pizza och godis. Men kanske inte speciellt ofta. Jag dricker inte heller så mycket alkohol. Du kan ha bra fysik och fortfarande dricka, men när du ser bilder och ser vad det gör med hjärnan kommer du säkert ta något glas mindre. Lagom är alltid bäst. 

Något som är bannlyst i din kyl?

– Ja, det som inte smakar gott. 

Om man likt David ägnat i princip hela sitt liv åt träning och har det som en livsstil, händer det någonsin att man blir mätt på det?

– Jag försöker alltid hitta glädjen i träning. Jag tränar en gång i veckan med Kayo Söderberg Shekoni (från Fångarna på fortet), vi försöker hela tiden hitta nya grejer att prova på, just nu är vi inne på yoga. Men jag känner aldrig något måste utan gör det för att jag älskar det. 

Men alla har vi dagar då vi är lite extra trötta och inte vill gå till gymmet, David ger då hans tips på vad man kan göra istället. 

– Gå och få massage. Det är en hälsogrej det med och sätter igång cirkulationen. Sen har jag ett tips till många som kommer låta lite konstigt då jag ger det till killar också - att göra predikyr. Du stimulerar nerverna i fötterna, så är det inte så dyrt nu för tiden. 

Vad imponeras du av?

– Gymnaster och balettdansöser. De är explosiva, starka, smidiga och flexibla. De har det mesta. Men sen är jag själv amerikansk fotbollsspelare så jag gillar att vara större och muskligare. 

Tränar med sin mamma efter stroke

Davids mamma råkade för ett tag ut för en stroke. Han har sedan dess inte bara varit personlig tränare på jobbet, utan även hemma. Från att inte ha kunnat röra ena armen har han nu hjälpt sin mamma med rehabträning. Nu har hans mamma börjat kunna röra sig normalt. 

Du tränar både klienter som vill bli estetiskt snygga men även klienter som lidit av stroke. Hur är det?

– Träning är träning oavsett vad det gäller. Det jag ser generellt i träningsvärlden är att inställningen hos många är "jag är crossfit-kille" eller "jag är löpare" men jag menar, varför inte göra allt? Min mamma fick en stroke, och det är väldigt läskigt. Men vem man får inte vara rädd att börja röra på sig. 

Vem är drömmen att få damma av några pass med?

– Statsminister Reinfeldt, säger David och ler brett och fortsätter.

– Jag menar inte att han är i dålig form, men jag vet att han är gammal basketspelare och han har en väldigt bra hållning, så jag tror att han har bra grund för att bli ännu bättre och utstråla ännu mer pondus. 


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!