Brad Pitt och Pax Thien Jolie Pitt
Pax Thien Jolie-Pitt gick till attack mot sin pappa Brad på fars dag. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Brad Pitt attackerad av sin son Pax på fars dag: "Din jäv*a vidriga människa"

Angelina Jolie och Brad Pitt har tillsammans sonen Pax Thien Jolie-Pitt. Pax har en oerhört ansträngd relation till sin pappa, och i ett inlägg på Instagram så gick Pax till hård attack mot Brad. I inlägget skriver Pax bland annat att hans syskon "skakar av skräck" när de träffar Brad.


Angelina Jolie, 48, och Brad Pitt, 59, gick skilda vägar i september 2016. Utåt sett såg deras äktenskap helt perfekt ut – men under ytan var verkligheten en annan. I alla fall enligt Angelina Jolie.

Hon menade på att en flygresa i parets privatjet från Frankrike till Los Angeles den 14 september 2016 blev början till slutet. Ombord på planet ska nämligen Brad ha blivit våldsam. Två dagar efter det så ansökte Angelina om skilsmässa.

Angelina Jolie och Brad Pitt gick skilda vägar 2016. Bildkälla: Charles Sykes/Invision/AP, File/TT Bild

FBI utredde händelsen mellan Brad Pitt och Angelina Jolie på flygplanet 

FBI utredde händelsen, och i dokumenten som tidningen People då tog del av så framkom delar av Angelinas anklagelser. Hon uppgav bland annat att Brad ska ha tagit tag i henne, skakat om henne och knuffat in henne i en vägg i flygplanet.

"Brad gjorde ett utfall mot sitt eget barn och Jolie tog tag i honom bakifrån för att stoppa honom. Barnen rusade in och försökte skydda varandra. Innan det var över så tog Pitt ett stryptag på ett av barnen och slog ett annat i ansiktet, stod det att läsa i Angelinas anklagelser, via NPR.

– Han förvandlades till ett monster. Han skrek och imiterade ett monster och skrek på barnen. Jag och barnen var chockade under flygresan, berättade Angelina för FBI.

Under det tumultartade så hällde Brad ut öl över Angelina och barnen, stod det vidare.

Angelina Jolie och Brad Pitt med barnen Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox och Vivienne år 2011. Bildkälla: Stella Pictures.
Brad Pitt med sonen Pax år 2008. Bildkälla: Stella Pictures.

Enligt FBI:s rapport hade Angelina Jolie skador på sin rygg och armbåge, samt ett brännsår från en matta på sin hand. Brad Pitt ska ha haft ett rivsår som Angelina tror kan ha kommit från henne. 

FBI stängde utredningen i november 2016 utan några anklagelser mot Brad Pitt, något som brittiska The Guardian då rapporterade om.

Brad Pitt har alltid nekat till anklagelserna, men han har erkänt att han har skrikit på sina barn. År 2017 berättade Brad i en intervju med GQ att han under perioden kring flygplanshändelsen inte hade kontroll över sitt drickande och att han numera är nykter. 

Brad Pitt utreddes för barnmisshandel, men friades, något som CNN skrev om då. 

Brad Pitt. Bildkälla: Chris Pizzello/Invision/AP, File/TT Bild

Så många barn har Angelina Jolie och Brad Pitt

Angelina Jolie och Brad Pitt har totalt sex barn tillsammans. År 2002 adopterade Angelina Jolie sonen Maddox Chivan från ett barnhem i Kambodja. Tre år senare adopterade Angelina dottern Zahara Marley från Etiopien. Kort efter adopterades barnen även av Brad.

Angeline Jolie med fem av sina sex barn. Sonen Maddox saknas på bilden. Från vänster: Pax Jolie-Pitt, Shiloh Jolie-Pitt, Vivienne Jolie-Pitt, Zahara Jolie-Pitt och Knox Jolie-Pitt. Bildkälla: Willy Sanjuan/Invision/AP/TT Bild
Angelina Jolie och Pax Thien Jolie-Pitt. Bildkälla: Stella Pictures.
Angelina Jolie och Pax Thien Jolie-Pitt på ett event ihop 2018. Bildkälla: Matt Sayles/Invision for Lindt Chocolate/AP Images/TT Bild

År 2006 föddes Brads och Angelinas biologiska dotter Shiloh Nouvel Pitt, och därefter adopterade de den 3-årige pojken Pax Thien från ett barnhem i Vietnam. 

År 2008 föddes de biologiska tvillingarna Knox Léon och Vivienne Marcheline.

Det skrev Pax Thien Jolie-Pitt om Brad Pitt på fars dag

Det tycks finnas ett före och efter flygplansincidenten, och Angelina och Brad har legat i en infekterad vårdnadstvist i många år. 

I skrivande stund har Angelina ensam vårdnand över alla barnen och Brad har umgängesrätt. Då flera av barnen nu är äldre så får de själva bestämma om de vill träffa sin pappa.

Men relationen mellan Brad och sonen Pax har inte repat sig sedan händelsen på flygplanet. 

På fars dag i november 2020 så skrev Pax ett inlägg på sin Instagram där han gick till hård attack mot sin pappa Brad Pitt, något som brittiska Daily Mail har avslöjat.

Pax Thien Jolie-Pitt gick till hård attack mot sin pappa Brad Pitt. Bildkälla: Stella Pictures.

Till en bild som visade hur Brad tog emot en Oscar år 2020 så skrev Pax en text där han inte sparade på krutet.

"Glad fars dag till det här rövhålet av världsklass. Du har gång på gång bevisat att du är en fruktansvärd och avskyvärd person. Du visar ingen hänsyn eller empati gentemot dina fyra yngsta barn, som skakar av rädsla när du är i närheten. Du kommer aldrig förstå skadan du har åsamkat min familj eftersom du inte är kapabel att förstå.

Du har gjort så att de närmast dig lever i ett konstant helvete. Du kanske intalar dig själv och världen vad du vill, men sanningen kommer att komma fram en dag. Så, glad fars dag, din jävla vidriga människa".

Pax använde en bild på sin pappa Brad Pitt när han tog emot en Oscar år 2020. Bildkälla: AP Photo/Chris Pizzello/TT Bild


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!