Christian Bale är känd för att starkt gå in i sina roller och blir snudd på personlighetsförändrad.
1 av 11
Christian Bale är känd för att starkt gå in i sina roller och blir snudd på personlighetsförändrad. - Foto: Getty Images
Christian Bale polisanmäldes av sin egen mamma och syster för misshandel.
2 av 11
Christian Bale polisanmäldes av sin egen mamma och syster för misshandel. - Foto: Getty Images
Christian Bale som är född i Wales, lämnade England – och sin mamma och systrar – när han var 17 år. Då flyttade han till sin pappa i Los Angeles. 
3 av 11
Christian Bale som är född i Wales, lämnade England – och sin mamma och systrar – när han var 17 år. Då flyttade han till sin pappa i Los Angeles.  - Foto: Getty Images
Christian Bales stod sin pappa mycket nära. Hans far gick bort i en hjärntumör år 2003.
4 av 11
Christian Bales stod sin pappa mycket nära. Hans far gick bort i en hjärntumör år 2003. - Foto: Stella Pictures
Christian Bales assistent berättar om Bales hetsiga humör.
5 av 11
Christian Bales assistent berättar om Bales hetsiga humör. - Foto: Stella Pictures
Christian Bale har slagit på motorsågen i filmen
6 av 11
Christian Bale har slagit på motorsågen i filmen - Foto: Stella Pictures
En ung Christian Bale 1987, då var han barnstjärna i
7 av 11
En ung Christian Bale 1987, då var han barnstjärna i - Foto: Stella Pictures
Inför rollen som den mardrömsjagade industriarbetaren i
8 av 11
Inför rollen som den mardrömsjagade industriarbetaren i
Christian med sin fru Sibi på premiären av
9 av 11
Christian med sin fru Sibi på premiären av - Foto: Stella Pictures
Christian Bale, här som Bruce Wayne i Batman tar sig en svängom med Anne Hathaway i
10 av 11
Christian Bale, här som Bruce Wayne i Batman tar sig en svängom med Anne Hathaway i - Foto: Stella Pictures
Den svarta riddaren. Här ser vi Christian Bale som Batman.
11 av 11
Den svarta riddaren. Här ser vi Christian Bale som Batman. - Foto: Stella Pictures

Psykades av pappan, hotade kollega och polisanmäld av mamman

Superstjärnan Christian Bales framgång har inte kommit gratis. Nyheter24:s Quetzala Blanco har kartlagt hur stjärnan systematiskt psykades av sin far, hur han hotade och hånade en kollega och hur allt sedan eskalerade i att hans egen mamma och syster polisanmälde honom för misshandel.


"Vad fan är det som du inte fattar?"

Ikväll är det Sverigepremiär för en av årets mest efterlängtade filmer, "Batman The Dark Knight Rises". Filmens maskerade hjälte Batman, som spelas av Christian Bale, 38, är känd för sitt hetsiga temperament och att minst sagt leva sig in i sina roller.

Den hetlevrade Batmanstjärnan är en av Hollywoods mest fruktade män i skådespelarsammanhang – men även off camera.

Hotade kollega under filminspelning

Under inspelningen av filmen "Terminator" år 2009 fick filmfotgrafen Shane Hurlbut sitt livs utskällning. Av ingen mindre än just Christian Bale. Shane hade råkat störa Christian genom att gå förbi kameran under inspelningen. Och det gillade inte Christian.

Not one bit, som Joker skulle ha sagt.

– Ska jag gå runt och riva ned dina jävla ljus mitt i en scen? Varför fan går du rakt genom här? Ah-da-da-da-da, i bakgrunden. Vad fan är det för jävla fel på dig? Vad i helvete är det du inte förstår? Har du någon aning om vad det handlar om överhuvudtaget? Det är ju jävla distraherande att ha någon som smyger runt här mitt i en scen. Ge mig ett jävla svar!, skriker Bale på inspelningen som The Telegraph har transkriberat.

Shane: Jag tittade bara på ljuset.

Bale: Ohhhhh. Så braaaaa för dig. Och hur var det? Jag hoppas det var helt jävla fantastiskt för det är meningslöst nu eller hur?

Shane: Okej.

Bale: För fan, du är en jävla amatör, säger Bale och vänder sig sedan till regissören Joseph 'McG' McGinty Nichol för att få medhåll.

– Har du något att säga till det här kukhuvudet?, skriker Bale till regissören.

När regissören försöker lugna ned Bale får det motsatt effekt och Bale hotar filmfotografen med våld.

Bale använde ordet "fuck" inte mindre än 37 gånger under det fyra minuter långa psykbrytet, och hotade även med att hoppa av filmen.

Christian Bales egen mamma blev mycket upprörd över sin sons agerande och beskrev sin son som en "perfektionist" och att han lätt blir "väldigt upprörd" när en intensiv scen blir förstörd.


Knuffade ut sin mamma och syster
 

Christian Bales humör är inte bara vida känt i filmbranschen. Det har också lett till att hans egen mamma och syster inte längre har någon kontakt med honom – efter att Christan hotade dem till livet.

Hans mamma Jenny Bale, som tidigare sett på sin son med "stolta ögon" är i dag ledsen över hur allt blev. Det var när Christian, hans mamma och Christians syster träffades i Bales svit på Dorchester Hotel i London innan de skulle gå ut och äta middag dagen innan Batman-premiären av "Dark Knight" i London år 2009. Alla ville fira – men något gick fruktansvärt snett.

– Han bara exploderade med en ilska som jag aldrig någonsin tidigare sett. Han filmade "Terminator" under den här tiden så han var väldigt vältränad och stark. Barnen i rummet bara grät och skrek, alla farade för sina liv, han gav oss inte ens chans att förklara vad som hänt innan han med våld knuffade ut oss från sin hotellsvit.

Bale blev polisanmäld och borteskorterad av polis, men frigavs mot borgen efter fyra timmar.

Mamman berättar vidare att hennes son har tagit avstånd helt från henne efter händelsen. Han har bytt alla sina telefonnummer, han ignorerar hennes brev, mejl och gratulationskort.

Hon saknar sin son enormt mycket men "får googla bilder på honom" för att se hur han har det.

Många hävdar att Bale hamnade i en djup depression efter Heath Ledgers bortgång. I efterhand har Bale bett om ursäkt för sitt utbrott mot den stackars filmfotografen.

Men sin egen mamma pratar han fortfarande inte med.


"Jag har en väldigt stark fru"

Enligt rykten till Daily Mail berodde Bales våldsamma utbrott mot sin mamma och syster på att han har problem i sitt äktenskap. Bale, som varit gift med den serbisk-amerikanska ex-modellen Sibi i över 10 år, låter helt enkelt de äktenskapliga problemen gå ut över andra.

– Han kan ha ett hemskt temperament. I stället för att angripa sin fru attackerar han ibland folk i sin närhet, säger en källa till Daily Mail.

När Christian Bale pratar om sitt äktenskap erkänner han att han genomgår oerhörda personlighetsförändringar inför sina roller.

– Hon tycker att det är ganska coolt. Du kan se det på två sätt – antingen tänker du 'åh, stackars arma kvinna som tvingas stå ut med det där', eller så tänker du 'åh vilen lyckost som får vara med olika killar hela tiden', säger han i en intervju i Daily Mail.

Bale är väldigt stolt över sin förstående fru, och tillägger att hon inte tolererar hans hetsiga temperament.

– Jag har en väldigt stark fru. Hon tar ingen skit alls, och jag älskar det!, säger han i en intervju.

Så är Sibi säkert också härdad – hon jobbade nämligen som personlig assistent åt den minst sagt excentriske Winona Ryder innan hon träffade Christian Bale.


Psykades av sin pappa

Christian Bales närmaste assistent under flera år heter Harrison Cheung. I en intervju med Daily Mail beskriver Cheung att Christian är en "tickande bomb".

– Allt handlade om att han hålla honom nöjd. Om något gick fel blev han galen, högröd i ansiktet, och bara exploderade. När han filmade "Metroland" var hans smeknamn "galningen" för han hade alltid utbrott, säger Cheung.

Cheung berättar också om hur Christians pappa David helt slutade arbeta för att istället ägna sig åt att vara manager åt sin son och skapa den "största skådespelaren Hollywood skådat."

Varje morgon gjorde Christians pappa frukost till sin son – omelett, bönor och earl grey – med frukostbrickan i handen gick pappan upp för trappan och vrålade "Vem är världens bästa skådespelare?", varpå Christian alltid fick svara "Jag är! Jag är!".

Christan behandlades som en kung i hemmet av sin pappa, som trodde att hans motiveringsknep skulle fungera – men enligt Cheung så hade de motsatt effekt.

Som 13-åring handplockades Bale av regissören Steven Spielberg för att spela krigsfånge i den episka krigsfilmen "Empire of the sun" 1987.

Bale plågades konstant av sin osäkerhet. Pressen var oerhörd och Bale jobbade konstant. Som 20-åring hade redan hunnit göra 13 tevefilmer.

Cheung berättar vidare för Daily Mail:

– Plötsligt var Christian världens hetaste skådespelare. Men framgång gjorde honom aldrig lycklig. Jag brukade alltid skoja med honom om att han var den mest sorgsna människa jag kände.

"Batman: The Dark Knight Rises" har svensk biopremiär den 25 juli över hela landet.

VIDEO: Se trailern till The Dark Knight Rises

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

1 timme sedan
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

1 timme sedan
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

1 timme sedan
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

1 timme sedan
12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...