Colin Farrell har gjort sina hårda år.
1 av 5
Colin Farrell har gjort sina hårda år. - Foto: Stella Pictures
Colin på röda mattan – slirig och med en cigg i mungipan.
2 av 5
Colin på röda mattan – slirig och med en cigg i mungipan. - Foto: Stella Pictures
Men nu har Colin samlat ihop sig rejält.
3 av 5
Men nu har Colin samlat ihop sig rejält. - Foto: Stella Pictures
Han tränar flera gånger om dagen.
4 av 5
Han tränar flera gånger om dagen. - Foto: Stella Pictures
Hans karriär går spikrakt uppåt igen.
5 av 5
Hans karriär går spikrakt uppåt igen. - Foto: Stella Pictures

Colin Farrell:
"Jag skulle vilja bli full och stenad"

Hösten 2012 går Colin Farrells karriär som på räls. Men det har inte alltid sett ut så. Nyheter24:s Quetzala Blanco tar en närmare titt på skådespelaren som var nära att förlora allt i en dimma av droger och alkohol.


Missa inte

Nu på söndag kan du läsa en exklusiv intervju med Colin Farrell här på Nyheter24. 

Konstant full och påtänd i 16 år. 
Det var skådespelaren Colin Farrells, 36, vardag. Han drog i sig det mesta han kom över. I en intervju, långt innan han blev berömd sade han att han "aldrig skulle röra kokain men att heroin var okej i lagom doser". 
Men det var då.

"Tända på, somna in, däcka"
Genom åren utvecklade Colin ett kraftigt beroende av tunga droger som ecstasy och kokain, kombinerat med en hel del hasch, whiskey, vin och öl. 
År 2005 hade Colin Farrell nått rock bottom. Han gjorde promotion för storfilmen "Miami Vice", men har senare erkänt att han var helt död i blicken och knappt visste var han befann sig.
Han checkade in på Eric Claptons berömda rehabhem Crossroads. 


Sedan dess har Colin Farrell varit nykter och drogfri i sju år. 

– Jag saknar det och jag skulle älska att kunna dricka igen. Jag skulle vilja bli full och stenad, köra några OxyContin eller morfin. Tända på, somna in, däcka. Det skulle jag älska, säger Colin i en intervju med herrtidningen GQ som publicerades år 2008. 

– En av de största lockelserna med drogerna var ritualen. Jag lägger inte samma energi på att leva hälsosamt som jag lade på att leva ohälsosamt, sa han till Mens Health. 

Spelade in sextejp – skyhög
År 2003 spelade Colin Farrell in ett sextejp tillsammans med sin dåvarande flickvän, Playboy-modellen Nicole Narain. Filmen läckte ut och blev en smärre skandal. Colin drog till och med Nicole inför rätta, och i efterhand har Colin berättat att han var påtänd när sexfilmen spelades in.  
– Jag var nog hög, det verkade vara en bra idé då, sa Colin i en intervju med The Sun. 

Barnen blev räddningen
År 2000 började Colin att dejta modellen Kim Bordenave. Paret fick sonen James, och relationen mellan Colin och Kim höll fram till 2003. År 2007 berättade Colin i en intervju att hans son James är utvecklingsstörd och lider av Angelmans syndrom. 

Samma år som Colin blev singel igen – år 2003 – så röstades han fram till en av världens absolut vackraste människor av tidningen People. Han utsågs han till en av världens sexigaste män. Kvinnorna flockades kring Hollywoods bad boy nummer ett, och innan året var slut hade han sammankopplats med både Britney Spears och modellen Josie Maran.  

Colin – den eviga singeln? 
Hans senaste kärlek var den polska skådespelerskan Alicja Bachleda-Curuś, som han var tillsammans med i två år. Paret fick sonen Henry tillsammans och Colin säger ofta att det är hans familj som gör att han lever idag. 

Colin och Alicja gjorde slut år 2010, eftersom Alicja tröttnade på att Colin inte ville stadga sig – Colin var den eviga ungkarlen, och han hade till och med hunnit vara gift. Förvisso i bara fyra månader, men ändå. 
– Det gick för fort, och vi var för unga, sa Colin apropå det rekordkorta bröllopet med Amelia Warner som ägde rum år 2001. I en intervju i talkshowen Ellen i april år 2012 bekräftade Colin att han är ute på singelmarknaden och letar efter en ny livskamrat. 

Satsar allt på karriären
Colin Farrell, som nu är aktuell i storfilmen "Total Recall", satsar nu helhjärtat på sin karriär. Efter att Colin nu har lagt om sina levnadsvanor har han fått en andra chans i Hollywood – något han själv är tacksam för. 

– Nu äter jag ordentligt och dricker massa grönt te och tar tusen vitaminer och det är så jävla tråkigt. Jag hade bränt så många broar i filmindustrin att jag inte fick gå på ett enda jävla möte, säger han till brittiska Metro. 

Inför "Total Recall", som krävde en minst sagt musklig Colin, så tränade han upp till sex gånger i veckan, och trots att "Total Recall" inte har blivit den monstersuccé som många trodde så kammar Colin Farrell nu hem den ena storrollen efter den andra. I den kommande filmen "Saving Mr Banks" spelar Colin mot Tom Hanks och Emma Thompson, och i "Seven Psychopaths" sammanstrålar han med Woody Harrelson och Christopher Walken, och i "Dead Man Down" spelar han mot vår svenska superstjärna Noomi Rapace och den legendariska Isabelle Huppert. 

Research: Ilwad Awale

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...