Anita Lindblom tycker inte att Noomi är ett bra val för att gestalta henne.
1 av 3
Anita Lindblom tycker inte att Noomi är ett bra val för att gestalta henne. - Foto: Stella Pictures
Anita Lindblom och boxaren Bosse Högberg gifte sig i Köpenhamn 1966. Äktenskapet var stormigt och omskrivet.
2 av 3
Anita Lindblom och boxaren Bosse Högberg gifte sig i Köpenhamn 1966. Äktenskapet var stormigt och omskrivet. - Foto: Scanpix
Noomi - inte tillräckligt storbystad enligt Anita.
3 av 3
Noomi - inte tillräckligt storbystad enligt Anita. - Foto: Stella Pictures

Tutthånet mot Noomi: “Jag har bröst och det har inte hon”

Anita Lindblom rasar över att Noomi ska spela henne i filmen "Knockout": — Det här är superskandal, säger hon i en radiointervju.


Noomis kroppsliga förändringar inför filmroller

Noomi har tidigare berättat att hon inte är främmande för att förändra sin kropp om det krävs för en filmroll – inför inspelningen av “Män som hatar kvinnor” tränade hon fyra gånger om dagen för att få Lisbeths pojkaktiga kropp. Men i förlagan till uppföljaren “Flickan som lekte med elden” opererar Salander sina bröst, något som Noomi inte ställde upp på för rollen.

— Jag har gjort mycket för att likna Lisbeth Salanders utseende, men gränsen går vid silikonbröst. Min kropp ska tillhöra alla mina roller, inte bara Lisbeth Salander, sa hon till danska Ekstra bladet under pressturnén för filmen.


Noomi Rapace, 32, ska spela “Sånt är livet”-sångerskan Anita Lindblom, 74, i kommande filmen “Knockout” om hennes och boxaren Bo Högbergs stormiga relation. Ett val av huvudrollsinnehavare som Anita Lindblom nu tvärsågar:

— För det första är hon inte alls lik mig. Hon är liten. Jag har bröst, och det har inte hon, säger Anita Lindblom i “Sommarsamtalet i P1”.

— Det här är superskandal, fortsätter hon.

Manus till filmen är skrivet av Peter Birro. Lindblom skulle ha träffat den påtänkte regissören Catherine Hardwicke för research, men mötet blev aldrig av och Hardwicke har nu lämnat projektet. Och Anita Lindblom har längre inga planer på att dela med sig av sitt liv.

— De vet ingenting om mig. Det är bara något som den där Birro har hittat på, säger hon.

I filmen kommer Noomis exmake Ola Rapace, 40, att spela Bo Högberg. Enligt Aftonbladet är inspelningen nu framskjuten på obestämd tid på grund av skådespelarnas utlandskarriärer.

Anita Lindblom och Bo Högberg var gifta mellan 1966 och 1970, och parets stormiga förhållande blev vida omskrivet i pressen. De  jagades bland annat av Interpol för skattebrott och gömde sig i Frankrike. Högberg dog 2005.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!