Här urartar konserten i misshandel på scen

En konsertbesökare fick smaka på både knytnäve och basgitarr efter att ha gjort nazisthälsningar under en punkkonsert. Av ingen mindre än bandets sångare.


Att "heila" inte alltid straffbart

Sommaren 2011 avfärdade Alingsås tingsrätt att en Hitlerhälsning skulle vara hets mot folkgrupp. Det trots att den åtalade ropat "jävla svartskalle" och "heilat". 

Anledningen? Det var för få som hörde.

Folkpunkbandet Dropkick Murphys gjorde skäl för sitt namn i förra veckan. Under en spelning i New York misshandlade sångaren och basgitarristen Ken Casey ett fan som gjorde nazisthälsningar.

Det var i samband med bandets extranummer som man bjöd upp delar av publiken på scen. Men under en cover på AC/DC:s "T.N.T" började en person att "heila" i takt till musiken.

"Nazister inte välkomna"

Ken Casey noterade tilltaget, stegade raskt över scen och slog först personen i ansiktet, för att sedan utdela sparkar och slå honom med sin basgitarr.

Efter drygt 30 sekunder greppade Casey åter basgitarren – och fortsatte spelningen.

– Nazister är fan inte välkomna på en spelning med Dropkick Murphys, skrek Casey i mikrofon uppe på scen.

Se tumultet, och slagsmålet, i videoklippet nedan:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

Försenad Madonna stämd – igen

Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.

Anne Hathaway: "Behövde hångla med tio killar"

Nu är hon en filmstjärna, men i början av sin karriär kände sig Anne Hathaway utsatt – bland annat fick hon genomgå ett "kemitest" och hångla med flera tänkbara motspelare. Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger hon i en intervju.

Tommy Körbergs ord om sin fru Anne-Charlotte: "Klipp bort det här"

Tommy Körberg gästar Malou von Sivers intervjuprogram Malou möter på TV4. I programmet börjar Tommy berätta om sin fru Anne-Charlotte – men hejdar sig sedan...

Allt om Linda Hammar: Familj, livet i Köping och expartner

Linda Hammar är en svensk tv-profil och syster till Filip Hammar. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hammar.