Hade Anne Frank gillat Justin Bieber? Det tror Bieber själv, i alla fall.
1 av 2
Hade Anne Frank gillat Justin Bieber? Det tror Bieber själv, i alla fall. - Foto: SCANPIX / Montage
Biebers fans är tämligen fanatiska.
2 av 2
Biebers fans är tämligen fanatiska. - Foto: FAMEFLYNET UK

Bieber: "Hoppas Anne Frank skulle ha varit en belieber"

Justin Bieber kanske inte riktigt hade förstått betydelsen av att besöka det världsberömda förintelseoffret Anne Franks hus. I gästboken skrev han nämligen att hon förhoppningsvis "skulle ha varit en belieber".


Beliebers

De mest hängivna Justin Bieber-fansen brukar benämnas som just beliebers, en ordlek mellan hans namn och "believers" (=troende). De kännetecknas av att de ofta är tjejer i yngre tonåren som kan relatera till varandra genom sin kärlek för popidolen.

ARNHEM. "Verkligen inspirerande att få komma hit. Anne var en grym tjej. Förhoppningsvis skulle hon ha varit en belieber".

Det skrev Justin Bieber i gästboken när han besökt Anne Franks hus i Holland. Efter att museet lagt upp citatet och en bild på sin Facebooksida har många reagerat starkt mot den kanadensiska flickidolen.

"Hon är en viktig historisk person - visa lite respekt", står det i en kommentar.

"Om 20 år kommer han vara bortglömd. Om 200 år kommer man fortfarande beundra Anne Franks mod", skriver en annan kommentator.

Gömde sig undan nazisterna

Enligt brittiska The Telegraph så ska en av museiguiderna ha bett Bieber skriva i gästboken. Denne ska då också ha förklarat att Anne Frank gillade popkultur på den tiden och att hon kanske skulle ha varit ett fan av just Bieber.

"Anne Franks dagböcker" är den kanske mest kända beskrivningen av Nazitysklands förföljelse av judar. Hon gömde sig i Holland tillsammans med sin familj 1939-1944. 

När andra världskriget var på väg mot sitt slut greps plötsligt de som ägde gården där de gömde sig och Anne Frank togs till koncentrationslägret Bergen-Belsen. Någon gång i februari-mars 1945 avled hon och många andra i en tyfusepidemi som bröt ut på lägret.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.