Själv var inte stjärnan på plats.
Själv var inte stjärnan på plats. - Foto: Stella Pictures / Hall/Pena, PacificCoastNews.com

Kaos i Gallerian när Bieber fick nya kläder

Hundratals fans var snabbt på plats när popstjärnan Justin Biebers crew gjorde ett stopp i Gallerian i Stockholm.


Spelar i Globen

Stjärnan gör i kväll den sista av tre utsålda konserter i Globen i Stockholm. 

När den 19-åriga popstjärnan Justin Bieber anlände till Sverige i början av veckan väntade tålmodiga fans i timmar utanför stjärnans hotell. Allt för att få se sin idol i några sekunder. Men det är inte bara stjärnan själv som skapar stor uppmärksamhet. Även Biebers nära vän Alfredo Flores och livvakten Kenny Hamilton är välkända för alla så kallade beliebers. 

Något som personalen i Gallerian i Stockholm skulle få erfara på onsdagseftermiddagen. I synnerhet de som under dagen jobbade i G Star-butiken. Trots att stjärnan inte själv var på plats uppstod det snabbt kaos kring butiken och snart sträckte sig kön längs gatan. Anledningen? Alfredo och Kenny skulle shoppa nya kläder till stjärnan.

- Vi blev kontaktade av deras management som sa att de ville handla i butiken. De förberedde oss på att det skulle komma lite folk till butiken, men jag trodde inte att det skulle vara så farligt eftersom Justin själv inte skulle vara på plats, säger Anton Granlund VD för Global Retail Sweden till Nyheter24

Men när Kenny sedan twittrade att de två nära vännerna till Justin var på väg till butiken var fansen snabbt på plats. 


– Det började komma småtjejer först och när det kommit ett gäng så kom det så klart fler. Redan innan de kommit var det mer eller mindre kaos, vi stängde butiken precis innan de kom in, berättar Granlund.

Alfredo och Kenny stannade i en timme och hann köpa flera outfits till idolen och sig själva.  

– Vi fick ta ut dem bakvägen och trycka ut dem. Folk skrev "I love you".

Hur reagerade de på folkmassan?
– De sa att de hade det så här hela tiden, att de var väldigt vana. Ena killen är Justins bästa kompis så han kan inte ens gå på gatan i Stockholm.

Vad betyder det för butiken att en så här stor stjärna vill ha era kläder?
– Det betyder mycket. Dels för erkännandet att folk gillar våra kläder och så exponeringen. Han syns ju otroligt mycket. 

På måndagen besökte Biebers crew butiken Onepiece nära Stureplan i Stockholm. Han sågs sedan bära märkets kläder dagen efter. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!