En koreograf riktar nu anklagelser mot den avlidna Michael Jackson.
1 av 4
En koreograf riktar nu anklagelser mot den avlidna Michael Jackson. - Foto: ED SOUZA
Wade Robson anklagar Jackson för sexuella övergrepp.
2 av 4
Wade Robson anklagar Jackson för sexuella övergrepp. - Foto: jpistudios / Howard Wise
Michael Jackson åtalades år 2005 för att ha utnyttjat en 13-årig pojke sexuellt. Han frikändes på alla åtalspunkter efter en fem månader lång rättegång.
3 av 4
Michael Jackson åtalades år 2005 för att ha utnyttjat en 13-årig pojke sexuellt. Han frikändes på alla åtalspunkter efter en fem månader lång rättegång. - Foto: RICK RYCROFT
Jackson omgav sig nästan bara med barn. Här med McCauley Culkin på Neverland Ranch.
4 av 4
Jackson omgav sig nästan bara med barn. Här med McCauley Culkin på Neverland Ranch. - Foto: Stella Pictures / BWP

Nya pedofilanklagelser riktas mot Jackson

En koreograf som tidigare försvarat Michael Jackson riktar nu pedofilanklagelser mot den avlidna stjärnan. – Jag gick in i badrummet och de stod i duschen. Jag såg kläder på golvet vid duschen. Underkläder, vittnade en hushållerska år 2005.


"Jackson gav mig kokain som barn"

I en intervju med magasinet OK! berättar barnstjärnan Aaron Carter, 25, att han som 15-åring blev bjuden på kokain och alkohol av världsstjärnan Michael Jackson. Läs mer här.  

En koreograf som arbetade med några av de största artisterna under början av 2000-talet går nu ut och anklagar framlidne Michael Jackson för att ha utsatt honom för sexuella övergrepp

Sov med Jackson från att han var 7 år gammal 

Koreografen heter Wade Robson, och är idag 30 år gammal. Jacksons övergrepp mot Robson ska ha börjat när Robson var en liten pojke. Robson mötte Jackson för första gången när han bara var fem år gammal, och han sov över hos Jackson vid flera tillfällen – både i Jacksons legendariska hem Neverland Ranch men även i hans bostäder i Los Angeles och Las Vegas. 

Övernattningarna pågick från att Robson var sju år gammal fram till att han var 14, skriver Tmz.com.

Varför nu?

Detaljerna i Robsons stämning är sekretessbelagda, men enligt CNN innehåller handlingarna bland annat ett vittnesmål från en barnpsykiatriker som behandlade Robson när han var barn. 

Att Robson riktar de här anklagelserna mot Jackson nu är förvånande för många – Robson vittnade nämligen till Jacksons fördel år 2005, då Jackson stod åtalad för att ha utsatt en 13-årig pojke för sexuella övergrepp. Då förnekade Robson att Jackson hade utnyttjat honom. Jackson friades på alla åtalspunkter efter sin rättegång år 2005. 

"Han förändrade mitt liv"

När Jackson avled år 2009 hade Robson bara positiva saker att säga om Jackson, och han tackade Jackson för att ha väckt hans musikintresse. Robson är koreograf och har arbetat med bland annat Britney Spears, *NSYNC, Usher och Pink.

– Michael Jackson förändrade världen, och på ett personligt plan även mitt liv för alltid. Han är anledningen till att jag dansar, han är anledningen till att jag gör musik, och han är en av de största anledningarna till att jag tror på ren godhet hos människan, sa Robson då, rapporterade Herald Sun

Hushållerskan såg Jackson och 8-åring i duschen

Jacksons tidigare hushållerska Blanca Francia vittnade i Jacksons rättegång år 2005. Då berättade hon att hon hade sett Jackson tillsammans med den då 8-årige Wade Robson i duschen tillsammans. 

– Jag gick in i badrummet och de stod i duschen. När jag såg dom såg jag kläder på golvet vid duschen. Underkläder. Jag kände igen Jacksons underkläder och pojkens kalsonger. Det var ofta barnkläder på golvet i sovrummet, sa Blanca Francia i sitt vittnesmål då, skriver Telegraph. 

Wade Robson hyllar Jackson år 2009: 


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.