Beslutet att gå upp i vikt retade upp en och annan.
1 av 4
Beslutet att gå upp i vikt retade upp en och annan. - Foto: Privat/Modelhouse
Turligt nog struntade hon i elaka tungor.
2 av 4
Turligt nog struntade hon i elaka tungor. - Foto: Privat
Så här såg det ut när hon tog hem titeln i Sverige - senare representerade hon oss i den stora Miss Universum-finalen.
3 av 4
Så här såg det ut när hon tog hem titeln i Sverige - senare representerade hon oss i den stora Miss Universum-finalen. - Foto: Modelhouse
En amerikanska tatuerade in svenska Miss World-kandidaten Dani Karlsson på armen och det blev så här fint.
4 av 4
En amerikanska tatuerade in svenska Miss World-kandidaten Dani Karlsson på armen och det blev så här fint. - Foto: Faksimil Youtube/acebook/Weheartit

Nu förbjuds Miss World att bära bikini

Årets Miss World-kandidater kan strunta i att packa ner bikinin. Nu utesluts momentet för att tävlingen inte ska krocka med värdlandets kultur.


Svenska Miss Universum tjockhånades

Hanni Beronius hånades efter att hon bestämt sig för att gå upp i vikt inför finalen i skönhetstävlingen Miss Universum. 

Här kan du läsa om hur hon vägrade size zero-idealet.

I årets Miss World-tävling blir det ingen bikinivisning. Momentet har varit ett återkommande inslag tidigare år i delen "Beach beautiful" men efter att ortodoxa muslimer i Indonesien protesterat har man alltså valt att utesluta det.

– Det blir ingen bikini i det här årets Miss World-tävling eftersom man ska respektera våra traditionella värderingar, säger Adjie S. Soeratmadjie, representant från RCTI, som kommer att stå för de nationella tevesändningarna av tävlingen, till AP, skriver Gazette.

Soeratmadjie fortsätter:

– Det här är ett känsligt ämne i Indonesien. Vi har diskuterat det här sedan förra året och tävlingsledningen har gett sitt medgivande.

"Är emot islamiska läran"

Präster i det indonesiska rådet Ulama, eller MUI, sa att de skulle skicka ett brev till president Susilo Bambang Yudhoyono för att kräva att skönhetstävlingen ställs in.

– Tävlingen är bara en ursäkt för att visa kvinnors kroppsdelar som bör förbli täckt" sa Mukri Aji, en framstående prelat från West Java provinsens MUI som menar att det är mot den islamiska läran, skriver Gazette vidare.

Får visa strandkläder i stället

Det blir saronger som de 137 kandidaterna kommer att visa upp i stället för bikinis.

När tävlingen startade 1950 kröntes vinnaren iklädd bikini.

Vad tycker du - är bikinishowen ett förlegat moment eller inte?

Så här såg det ut 2011:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!