Charles Saatchi säger att bilderna ser fruktansvärda ut, men att det ser värre ut än vad det är.
1 av 7
Charles Saatchi säger att bilderna ser fruktansvärda ut, men att det ser värre ut än vad det är. - Foto: Stella Pictures, Faksimil Daily Mail
Så här såg den brittiska tidningen Mail Online ut igår.
2 av 7
Så här såg den brittiska tidningen Mail Online ut igår.
Det obehagliga händelseförloppet på Charles Saatchi och Nigella Lawson fångades på bild.
3 av 7
Det obehagliga händelseförloppet på Charles Saatchi och Nigella Lawson fångades på bild. - Foto: Faksimil Mail Online
Saatchi arbetar som konsthandlare.
4 av 7
Saatchi arbetar som konsthandlare. - Foto: Stella Pictures / Focus Europe
Paret äter ofta på restaurangen där Saatchi attackerade sin fru.
5 av 7
Paret äter ofta på restaurangen där Saatchi attackerade sin fru. - Foto: Stella Pictures / Focus Europe
Paret har varit gifta i 10 år.
6 av 7
Paret har varit gifta i 10 år. - Foto: Stella Pictures / Focus Europe
Nigella Lawson har nu flyttat ut från parets gemensamma lyxhus i Chelsea.
7 av 7
Nigella Lawson har nu flyttat ut från parets gemensamma lyxhus i Chelsea. - Foto: Goff Photos / KGC-59

Nigellas man efter strypattacken: Det var ett lekfullt skämt!

Kändiskocken Nigella Lawson utsattes för en strypattack av sin man. Nu försvarar han sig och säger att det hela bara var ett "lekfullt skämt".


Otrohet, misshandel och droger – här är Hollywoods sämsta par

Otrohet, fängelsestraff, droger, knivhot, utpressning och sexfilmer – här är Hollywoods absolut sämsta kärlekspar genom tiderna. 

Läs mer och se bilderna här.  

I går skrev Nyheter24 om hur den populära tevekocken Nigella Lawson, 53, blev utsatt för en brutal attack av sin make Charles Saatchi, 70. Det var under ett restaurangbesök i helgen som Saatchi – framför de chockade gästerna – tog flera stryptag på sin gråtande fru. 

En paparazzifotograf dokumenterade hela händelseförloppet, och vid ett tillfälle så nyper Saatchi hennes näsa och trycker bägge sina händer i hennes ansikte. Två gånger så försöker Nigella komma loss med sitt huvud. 

"Det var vidrigt att se"

Flera andra gäster på restaurangen och förbipasserande bevittnade Saatchis attack, men ingen ingrep – trots att det såg väldigt brutalt ut. 

– Det var vidrigt att se, jag tror att hon var livrädd. Det var chockerande, sa ett ögonvittne till Mirror under söndagen. 

Makens försvar: Det var bara på skämt!

Under gårdagen gick Saatchi frivilligt med på att förhöras av polisen. Förhöret pågick i fem timmar, skriver The Sun.  

– Vi hade ett hetsigt gräl om barnen, och jag höll fast Nigellas hals för att försöka förstärka min poäng. Det var inget grepp utan snarare ett lekfullt bråk. Bilderna är fruktansvärda, men det ser betydligt värre och mer våldsamt ut än vad det var, sa Saatchi under gårdagen. 

Han insisterade även på att Nigella grät eftersom hon hatar att bråka – inte för att hon var skadad. Saatchi säger vidare att han och Nigella hade blivit sams lagom till att de kommit hem. 

Nigella har stuckit med barnen 

Kort efter bråket sågs Nigella lämna hemmet med sina barn och flera väskor, något som även bekräftas av Nigellas pressrepresentant. 

Men Saatchi själv säger att anledningen till att Nigella lämnade hemmet var för att de ville slippa nyfikna paparazzifotografer. 

– Jag sa åt henne att ta med sig barnen och åka iväg tills stormen lagt sig, säger Saatchi vidare. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.