Megan Fox, George Clooney, Angelina Jolie, Sienna Miller, Fergie och Colin Farrell är några av kändisarna som berättar om sitt drogfyllda förflutna.
1 av 13
Megan Fox, George Clooney, Angelina Jolie, Sienna Miller, Fergie och Colin Farrell är några av kändisarna som berättar om sitt drogfyllda förflutna.
George Clooney berättade att han under 1980-talet var förtjust i kokain. – Jag gillade kokain. Kokain fick dig i form inför festen, men du kom aldrig iväg. Man tänkte alltid "wow, det här kommer bli kanon! Och sen blev du bara deprimerad, säger Clooney vidare.
2 av 13
George Clooney berättade att han under 1980-talet var förtjust i kokain. – Jag gillade kokain. Kokain fick dig i form inför festen, men du kom aldrig iväg. Man tänkte alltid "wow, det här kommer bli kanon! Och sen blev du bara deprimerad, säger Clooney vidare. - Foto: Pablo Martinez Monsivais
Megan Fox hatar de flesta droger. Det enda Megan gillar är marijuana. – Det är det enda jag njuter av. Jag känner inte ens att det är en drog. Det borde legaliseras. Jag känner typ fem personer som inte knarkar, och jag är en av dom, säger Megan själv.
3 av 13
Megan Fox hatar de flesta droger. Det enda Megan gillar är marijuana. – Det är det enda jag njuter av. Jag känner inte ens att det är en drog. Det borde legaliseras. Jag känner typ fem personer som inte knarkar, och jag är en av dom, säger Megan själv. - Foto: Evan Agostini
Sienna Miller är förtjust i psykedeliska droger så som LSD och "magiska svampar". – Om jag fick välja en favoritdrog så skulle det vara magiska svampar, säger Sienna.
4 av 13
Sienna Miller är förtjust i psykedeliska droger så som LSD och "magiska svampar". – Om jag fick välja en favoritdrog så skulle det vara magiska svampar, säger Sienna. - Foto: Matt Sayles
Skådespelaren Colin Farrell har lämnat sitt hårda liv med sprit och droger bakom sig. Men vägen dit var inte enkel. – Jag hamnade till slut på psykologens soffa och han bad mig att skriva ned allt som jag missbrukade på en vecka. Det blev 20 Ecstasytabletter, fyra gram kokain, sex gram amfetamin, en hel del hasch, tre flaskor Jack Daniels, 12 flaskor rödvin och 60 bärs.
5 av 13
Skådespelaren Colin Farrell har lämnat sitt hårda liv med sprit och droger bakom sig. Men vägen dit var inte enkel. – Jag hamnade till slut på psykologens soffa och han bad mig att skriva ned allt som jag missbrukade på en vecka. Det blev 20 Ecstasytabletter, fyra gram kokain, sex gram amfetamin, en hel del hasch, tre flaskor Jack Daniels, 12 flaskor rödvin och 60 bärs. - Foto: CHRIS PIZZELLO
George Michael är extra förtjust i marijuana. – Marijuana håller mig sansad och lycklig. Jag tycker att det är en toppendrog. Men den är uppenbarligen inte särskilt hälsosam. Man har inte råd att röka det om man har något att göra, sa Michael.
6 av 13
George Michael är extra förtjust i marijuana. – Marijuana håller mig sansad och lycklig. Jag tycker att det är en toppendrog. Men den är uppenbarligen inte särskilt hälsosam. Man har inte råd att röka det om man har något att göra, sa Michael. - Foto: PETER DE JONG
Pete Doherty är mest förtjust i crack. – Om jag tog lite på morgonen så höll jag mig i 12 till 14 timmar, berättar han.
7 av 13
Pete Doherty är mest förtjust i crack. – Om jag tog lite på morgonen så höll jag mig i 12 till 14 timmar, berättar han. - Foto: Stella Pictures / Hahn-Marechal-Nebinger
Red Hot Chilli Peppers-stjärnan Anthony Kiedis har berättat om sin syn på droger. – Jag växte upp med droger, men det var inte förrän nyligen som jag växte ifrån dem, sa han.
8 av 13
Red Hot Chilli Peppers-stjärnan Anthony Kiedis har berättat om sin syn på droger. – Jag växte upp med droger, men det var inte förrän nyligen som jag växte ifrån dem, sa han. - Foto: JIM COOPER
Rolling Stones-gitarristen Keith Richards har knarkat i flera år. Men det konstigaste som han försökt snorta var varken heroin eller kokain. I en intervju berättade han att han en gång försökte snorta sin egen pappa. Ja, hans aska då. – Jag blandade ut hans aska med lite kokain. Min pappa hade inte brytt sig, sa han.
9 av 13
Rolling Stones-gitarristen Keith Richards har knarkat i flera år. Men det konstigaste som han försökt snorta var varken heroin eller kokain. I en intervju berättade han att han en gång försökte snorta sin egen pappa. Ja, hans aska då. – Jag blandade ut hans aska med lite kokain. Min pappa hade inte brytt sig, sa han. - Foto: Daniel Weir/Ken Goff Photos Ltd / KGC-49
Artisten Fergie har ett förflutet som missbrukare. Och svårast för sångerskan var det att sluta med meta-amfetamin. – Den drogen var den svåraste pojkvännen jag var tvungen att göra slut med, sa hon.
10 av 13
Artisten Fergie har ett förflutet som missbrukare. Och svårast för sångerskan var det att sluta med meta-amfetamin. – Den drogen var den svåraste pojkvännen jag var tvungen att göra slut med, sa hon. - Foto: Chris Pizzello
Även Nicole Richie har talat ut om sitt förflutna som missbrukare. – Jag var som en sopkorg – jag tog allt jag kom över, sa Nicole.
11 av 13
Även Nicole Richie har talat ut om sitt förflutna som missbrukare. – Jag var som en sopkorg – jag tog allt jag kom över, sa Nicole. - Foto: Diane Bondareff
Skådespelerskan Whoopi Goldberg älskar även hon att röka marijuana. – Röka cigaretter och marijuana då och då är mina vanor, sa hon.
12 av 13
Skådespelerskan Whoopi Goldberg älskar även hon att röka marijuana. – Röka cigaretter och marijuana då och då är mina vanor, sa hon. - Foto: Ap
Skådespelerskan Angelina Jolie har testat heroin – och hon älskade det. – Jag hatar heroin för jag är så fascinerad av det. Men jag är inte immun, så nu tar jag det inte alls, sa Angelina Jolie i en intervju.
13 av 13
Skådespelerskan Angelina Jolie har testat heroin – och hon älskade det. – Jag hatar heroin för jag är så fascinerad av det. Men jag är inte immun, så nu tar jag det inte alls, sa Angelina Jolie i en intervju. - Foto: Amel Emric

Kokain, heroin och LSD – här är stjärnornas favoritdroger

De flesta av Hollywoodstjärnorna har lämnat sitt förflutna med droger och missbruk bakom sig. Andra fortsätter friskt. Gemensamt för de alla är att de talat ut om sina drogerfarenheter.


Kändisarna kämpar mot hemliga missbruk

Från Harry Potter-skådespelaren Daniel Radcliffes drickande till Demi Moores kokainproblem. Många Hollywoodstjärnor kämpar med sina missbruk i det tysta. Läs mer här.  

Att Hollywoods bad boys som Colin Farrell och George Clooney har haft sin beskärda del av livets farliga är ingen hemlighet. När det var som allra tyngst för Colin så kunde han sätta i sig droger för ett helt kompani – under bara en vecka. 

– Jag hamnade till slut på psykologens soffa och han bad mig att skriva ned allt som jag missbrukade på en vecka. Det blev 20 Ecstasytabletter, fyra gram kokain, sex gram amfetamin, en hel del hasch, tre flaskor Jack Daniels, 12 flaskor rödvin och 60 bärs, sa Colin Farrell i en intervju med tidningen Radio Times, via Contactmusic.com år 2003. 

Nu har sajten Hollyscoop.com kartlagt kändisarnas relation till droger – och vi får reda på att Megan Fox älskar att röka marijuana, att Angelina Jolie har använt sig av heroin och att skådespelerskan Sienna Miller föredrar "magiska svampar". Dessutom får vi höra hur stjärnorna ser på drogerna idag. 

– Jag växte upp med droger, men det var inte förrän nyligen som jag växte ifrån dem, sa Red Hot Chilli Peppers-stjärnan Anthony Kiedis apropå sitt brokiga förflutna. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

"Songs of conquest" får släppdatum

1 timme sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

1 timme sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

1 timme sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

2 timmar sedan
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

3 timmar sedan
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.