Aswad Ayindes mugshot.
1 av 2
Aswad Ayindes mugshot.
Fugees på en gala år 1997.
2 av 2
Fugees på en gala år 1997. - Foto: LIONEL CIRONNEAU

Regissören våldtog sina sex döttrar och tvingade dom behålla barnen

Den amerikanska videoregissören våldtog sina döttrar i 30 års tid och tvingade dom att föda hans barn. Nu döms han till fängelse.


Våldtäkt, barnporrbrott, sexbrott och övergrepp

DOKUMENT. De är våldtäktsmän, pedofiler, sexköpare, fula gubbar – och kändisar. Läs mer här. 

Aswad Ayinde, eller Charles McGill som han kallar sig, 55, är videoregissören som bland annat har vunnit en prestigefylld Grammy för sin video till Fugees superhit "Killing me softly" år 1996. 

Samtidigt som han gjorde succé med regikarriären levde han ett bisarrt dubbelliv. Han var medlem i en religiös sekt och tvingade in sin familj i ett helvete som tycks sakna slut, och som inte helt osökt för tankarna till Josef Fritzl. 

Yngsta dottern bara åtta år

Han flyttade in med sin hustru Beverly och deras sex stycken döttrar i ett övergivet hus i New Jersey. Där utsatte Ayinde alla döttrarna för brutala våldtäkter. Den yngsta dottern som han våldtog var så liten som åtta år. 

Själv säger han att anledningen till våldtäkterna var att "världens undergång närmade sig" och att han därför ville behålla en "ren blodslinje", skriver Daily Mail. Han tvingade sina döttrar att behålla barnen. Döttrarna förlöstes hemma, och två av deras barn dog senare, skriver NBC New York. 

Misshandlade barnen med brädor och plank

Han misshandlade även sina döttrar med brädor och plank. När de inte lydde hans order sparkade han dom med stålhätteprydda stövlar. 

Ayindes fru Beverly, som levde med honom i 30 år, berättar att hon var livrädd för att ingripa. Hon lyckades senare fly från sin make och begärde skilsmässa. 

I fredags ägde rättegången mot McGill rum, och på plats fanns Beverly för att vittna hon mot honom. Han dömdes till 50 år i fängelse.

'Fugees "Killing me softly" – videon som Aswad Ayinde har regisserat


/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!