Miley Cyrus i videon till "Wrecking Ball".
1 av 5
Miley Cyrus i videon till "Wrecking Ball". - Foto: Balawa Pics
Sinead O Connor har nu skrivit ett öppet brev till Miley Cyrus.
2 av 5
Sinead O Connor har nu skrivit ett öppet brev till Miley Cyrus. - Foto: Lise ≈serud/SCANPIX
Miley Cyrus jämför sig själv med Sinead O Connor.
3 av 5
Miley Cyrus jämför sig själv med Sinead O Connor. - Foto: Balawa Pics
Miley i videon till "Wrecking Ball".
4 av 5
Miley i videon till "Wrecking Ball". - Foto: Balawa Pics
Sinead går hårt åt Miley i brevet.
5 av 5
Sinead går hårt åt Miley i brevet. - Foto: Balawa Pics

Stjärnans öppna brev till Miley: Inte coolt att vara prostituerad

Miley jämförde sig själv med Sinead O Connor som hade en megahit för 24 år sedan med "Nothing Compares 2 U". Nu skriver Sinead ett öppet brev till Miley – och det är ingen rolig läsning.


Läs brevet i sin helhet

Här kan du läsa hela Sinead O Connors öppna brev till Miley Cyrus. 

Det blev en av årets stora snackisar. Musikvideon till Miley Cyrus "Wrecking Ball", där den tidigare Disneystjärnan klär av sig naken och slickar på verktyg, har redan miljontals visningar. 

Miley själv jämför videon till "Wrecking Ball" med videon till Sinead O Connors "Nothing Compares 2 U" – en låt som blev en megahit 1990. 

Något som har fått Sinead själv att skriva ett öppet brev till Miley. Brevet är skrivet i en kärleksfull – och brutalt ärlig ton. Sinead sparar inte på krutet. 

I brevet jämför Sinead bland annat Miley med en prostituerad och skriver att hon blir utnyttjad av skivindustrin och mäktiga män. 

"Inte för runkande pervon"

– Jag har varit i den här branschen tillräckligt länge för att veta att män tjänar mer pengar på att du är naken än du själv gör. Det är inte coolt. Och det sänder farliga signaler till andra unga tjejer. Snälla, tacka nej i framtiden när du blir ombedd att prostituera dig. Din kropp är till för dig och din pojkvän. Inte för varje runkande pervo på nätet, eller för alla giriga skivbolagschefer som vill köpa diamanter till sin älskarinna, skriver Sinead.

"De bryr sig inte ett skit"

Sinead gör tydligt att hon tycker om Miley som artist.

– Jag upprepar, du har tillräckligt med talang. Du behöver inte låta musikbranschen göra en prostituerad av dig. Du borde inte låta dom driva med dig heller. Tro inte i en enda sekund att någon av dom bryr sig ett skit om dig. De är där för pengarna. Vi är här för musiken. Det har alltid varit så och det kommer alltid att vara så. Ju tidigare en ung kvinna inser det, ju tidigare kan hon VERKLIGEN ha kontroll, skriver hon. 

"Det är inte coolt att vara prostituerad" 

– Signalen du skickar ut är att det är coolt att vara prostituerad. Det är inte coolt, Miley. Det är farligt. Kvinnor måste värdesättas för så mycket mer än bara vår sexualitet. Vi är inte bara objekt att åtrå, skriver hon vidare och avslutar med en uppmaning till Miley: att sparka de i sitt team som inte varnat henne. 

Miley Cyrus "Wrecking Ball"


Sinead O Connor "Nothing Compares 2 U"


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

1 timme sedan

"Songs of conquest" får släppdatum

2 timmar sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

3 timmar sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

3 timmar sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

3 timmar sedan
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

idag 13:44
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.