Filmen "Wolf Of Wall Street" är en vågad historia. OBS: Varning för ocensurerade bilder i bildspelet.
1 av 10
Filmen "Wolf Of Wall Street" är en vågad historia. OBS: Varning för ocensurerade bilder i bildspelet. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.
Filmen har gjort succé i flera länder och har fått ett mycket högt betyg på filmsajten imdb.com.
2 av 10
Filmen har gjort succé i flera länder och har fått ett mycket högt betyg på filmsajten imdb.com. - Foto: Planet Photos / PLANET PHOTOS
Leonardo DiCaprio spelar en börshaj som är lite väl glad i livets goda.
3 av 10
Leonardo DiCaprio spelar en börshaj som är lite väl glad i livets goda. - Foto: Planet Photos / Planet Photos
Margot Robbie och Leonardo DiCaprio får regi av Martin Scorsese.
4 av 10
Margot Robbie och Leonardo DiCaprio får regi av Martin Scorsese. - Foto: Photoshot / Photoshot
Margot Robbie och Leonardo DiCaprio i Wolf of Wall Street.
5 av 10
Margot Robbie och Leonardo DiCaprio i Wolf of Wall Street. - Foto: Planet Photos / Planet Photos
Filmen har fått kritik för att vara sexistisk och även rasistisk. Skribenten Liselotte Starck lyfte ett citat från Twitter: ”Every Black character in The Wolf of Wall Street: ”How may I help you, sir?”
6 av 10
Filmen har fått kritik för att vara sexistisk och även rasistisk. Skribenten Liselotte Starck lyfte ett citat från Twitter: ”Every Black character in The Wolf of Wall Street: ”How may I help you, sir?” - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.
Filmen innehåller många nakenscener. Här med filmens stjärna Margot Robbie.
7 av 10
Filmen innehåller många nakenscener. Här med filmens stjärna Margot Robbie. - Foto: Planet Photos / PLANET PHOTOS
Leonardo DiCaprio och Margot Robbie i en sexscen.
8 av 10
Leonardo DiCaprio och Margot Robbie i en sexscen. - Foto: Planet Photos / PLANET PHOTOS
Margot Robbie i "Wolf of Wall Street".
9 av 10
Margot Robbie i "Wolf of Wall Street". - Foto: Planet Photos / PLANET PHOTOS
Margot Robbie i "Wolf of Wall Street".
10 av 10
Margot Robbie i "Wolf of Wall Street". - Foto: Planet Photos / PLANET PHOTOS

Knark, sexorgier och onani blev för mycket – nu förbjuds storfilmen

I Sverige går filmen "Wolf of Wall Street" som smort. Men droger, svordomar, sexorgier och onani blev för mycket – nu förbjuds filmen.


Sexistisk och rasistisk?

"Man ser de kvinnliga kropparna inta styrelserummen, men de är nakna och opersonliga. Det finns inga hjärnor som medföljer, inga tankar, inga människor. Och man förstår i djupet av sin själ att för en av grabbarna har du inget innehåll, du är inte ens en människa, du är tits and ass, och snart är du inte ens det"

Läs vad skribenten Liselotte Starck tycker om filmen "Wolf of Wall Street" på hennes blogg här.  

Pedofilhån, sexleksaker och droger – här är 15 bannlysta musikvideos

Eminem, Robbie Williams, Michael Jackson, Madonna och M.I.A är bara några av de superstjärnor vars musikvideos har blivit bannlysta. 

Men vilken video är värst? Och varför? 

Se artisternas bannlysta videos här.   

Stjärnregissören Martin Scorseses senaste film "Wolf of Wall Street" med Leonardo DiCaprio i huvudrollen gick nyligen upp på svenska biografer. I filmen följer vi DiCaprios karaktär Jordan och hans resa till börsens topp. Under tre timmar är det i stort sett obegränsat med sex, droger och svordomar – hela 569 gånger sägs ordet "Fuck". 

Bannlyst

Något som blev för mycket för flera länder i Asien och Mellanöstern. Nu är filmen helt bannlyst i Malaysia och Nepal. I Indien och Libanon är det en kraftigt censurerad version som visas på biograferna, och i Singapore visas filmen bara på en handfull biografer, skriver Hollywood Reporter. 

Filmvåld inga problem i USA och Asien

– Det påverkar oss självklart att någon klipper i vår film, men alla länder är olika. Om du har en extremt våldsam film så är det inga problem i USA, Asien eller Mellanöstern – men det blir ett problem i Europa, säger Christian Mercuri från produktionsbolaget Red Granite Pictures, till Hollywood Reporter. 

"Wolf of Wall Street" är redan en succé – både på hemmaplan och i Europa. Framförall i Polen, Danmark och Sverige spelar filmen redan in miljontals kronor. 

Homosexuell orgie och kokain blev för mycket

Scenerna som blev för mycket för mycket för den indiska marknaden var bland annat en homosexuell orgie, en onaniscen och öppningsscenen där DiCaprio snortar kokain från en kvinnas bakdel. 

Även repliken "alla nunnor är lesbiska" ströks eftersom den indiska marknaden har riktlinjer där ingen religion ska kränkas. 

I Singapore fick filmen en åldersgräns på mastiga 21 år – trots det så toppar filmen listan över de mest sedda i Singapore. 

Se trailern till Wolf of Wall Street: 


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Anna Books skämt om dottern Vanessas rumpa: "Glöm inte..."

Salman Rushdie gör dokumentär om attacken

Salman Rushdie och hans fru gör en dokumentärfilm om knivattacken mot honom. Det skriver författaren i sin nya roman "Kniv" som nu ges ut internationellt. Där håller han också tal till sin angripare.

Anneli om de hemliga planerna efter Hotell romantik: "Stort"

1 timme sedan
Det slog gnistor när Anneli Holm träffade Thomas Hynes i andra säsongen av Hotell romantik. Bara sex dagar senare gifte de sig i tv. Nyheter24 har pratat med Anneli, som avslöjar vad som hänt sedan kamerorna slutade filma.

SVT:s blixtändring: Därför nobbades GVFÖ-Torsten

1 timme sedan
Torsten Malmgård trodde inte att han skulle medverka i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Men SVT ändrade sig – fem dagar innan bröllopet, rapporterar Expressen.

Fler avhopp från artister inför Eurovision

2 timmar sedan
Dotter och Titiyo sällar sig nu till de artister som hoppat av evenemang i Malmö inför Eurovision Song Contest i maj.

Han är P2:s nya klassiska artist

3 timmar sedan
Den 29-årige barytonen David Risberg har utsetts till Sveriges Radio P2:s nya klassiska artist. Utnämningen sträcker sig över konsertsäsongen 2024/2025 och innebär bland annat att han medverkar i flera konserter under året.