Jay-Z:s vers på "Drunk in love" refererar till en scen ur filmen om Ike och Tina Turner.
1 av 6
Jay-Z:s vers på "Drunk in love" refererar till en scen ur filmen om Ike och Tina Turner. - Foto: Stella Pictures, Screenshot "What's love got to do with it". Bilden är ett montage.
Jay-Z och Beyoncé i videon till den omdebatterade låten "Drunk in love".
2 av 6
Jay-Z och Beyoncé i videon till den omdebatterade låten "Drunk in love". - Foto: CF / CF
Beyoncé i videon till "Drunk in love".
3 av 6
Beyoncé i videon till "Drunk in love". - Foto: CF / CF
Klipp från filmen "What's love got to do with it".
4 av 6
Klipp från filmen "What's love got to do with it".
Ike och Tina Turner var gifta under många år och med hits som "River deep, mountain high" tog de världen med storm. Ike Turner var beroende av droger och misshandlade Tina brutalt vid flera tillfällen.
5 av 6
Ike och Tina Turner var gifta under många år och med hits som "River deep, mountain high" tog de världen med storm. Ike Turner var beroende av droger och misshandlade Tina brutalt vid flera tillfällen. - Foto: Anonymous/TT BILD
Tina Turner på scen 2004.
6 av 6
Tina Turner på scen 2004. - Foto: ALEXANDRA WINKLER/AP/TT BILD

Beyonces låt romantiserar kvinnomisshandel
– nu stoppas den

Jay-Z:s vers i Beyoncés superhit "Drunk in love" blev för mycket för radiostationen – nu censureras texten.


Pedofilhån, sexleksaker och droger – här är 15 bannlysta musikvideos

Eminem, Madonna och M.I.A är bara några av de superstjärnor vars musikvideos har blivit bannlysta. Men vilken video är värst? Och varför? 

Se artisternas bannlysta videos här.

"Jay-Z – vad är det du säger?"

Krönikören Hollie McNis på brittiska Mirror är en av de som reagerat starkt på texten till "Drunk in love".

"---Sen börjar han rappa och jag spillde nästan ut min drink. Jay-Z – vad är det du säger? Rewind. Repeat. 

Det här är vad han säger:  “I am Ike Turner…Baby know I don’t play. Now eat the cake, Anna Mae. Said Eat the Cake, Anna Mae". 

Bakom honom står Beyoncé och mimar med i texten, leende".

Läs hela krönikan här.  

Beyoncés femte studioalbum "Beyoncé" gör succé, och singeln "Drunk in Love" som stjärnan gör tillsammans med sin make Jay-Z har även den blivit en stor hit. 

Men alla är inte lika förtjusta i låten, och i synnerhet texten.

Den brittiska radiostationen Bang Radio kommer  i fortsättningen att spela en censurerad version av låten, där Jay-Z:s vers är helt slopad.

– Now eat the cake, Anna Mae, I said eat the cake, Anna Mae, rappar Jay-Z, och det låter kanske helt oskyldigt.

Misshandlade sin fru och mulade henne med tårta 

Men texten refererar till en replik i filmen "What's Love Got to Do with It" som skildrar Tina Turner, vars flicknamn är just Anna Mae, och hennes relation med Ike Turner

Ike utsatte Tina för extremt grov misshandel under flera års tid. I filmen spelas Tina Turner av sångerskan Angela Bassett, och hennes make Ike porträtteras av Laurence Fishburne.

I den magstarka scenen som Jay-Z refererar till i sin vers så ser vi hur Ike tvingar i Tina tårta, och slutligen mular han tårtan i hennes ansikte.

"Stödjer våld mot kvinnor" 

– Texten skildrar kvinnomisshandeln i filmscenen på ett kontroversiellt sätt, och främjar våld mot kvinnor. Vi vägrar att spela låten i sin helhet på vår station. Vi tror på helheten med kvinnor och musik, och vill inte på något sätt tolerera våld – framförallt inte via musikens makt, säger radiostationens vd Jennifer Ogole till Huffington Post. Beyoncé och Jay-Z "Drunk in love"


Ike & Tina Turner "River deep, mountain high"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

2 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

2 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

3 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

3 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.