Dawson hade en lång sjukdomshistoria av depression.
1 av 3
Dawson hade en lång sjukdomshistoria av depression. - Foto: FAME PICTURES / FAME PICTURES
Modellen och programledaren Charlotte Dawson blev bara 47 år gammal.
2 av 3
Modellen och programledaren Charlotte Dawson blev bara 47 år gammal. - Foto: Norrie Montgomery/TT Bild
Hon hittades död i sitt hem i Sydney i lördags.
3 av 3
Hon hittades död i sitt hem i Sydney i lördags. - Foto: Nicola Topping

Näthat drev "Top Model"-programledaren till självmord

Modellen och programledaren förlorade kampen mot depressionen. I lördags hittades hon död i sitt hem.


Här kan du få hjälp

Behöver du akut hjälp? Ring 112. Behöver du någon att prata med om självmord? Ring 020-22 00 60 (Nationella hjälplinjen).

Modellen och "Top Model"-programledaren Charlotte Dawson, 47, hittades i lördags död i sitt hem i Sydney, Australien. Modellen hade tagit livet av sig. 

Nu avslöjar tidningen Radaronline.com att Dawson hade en lång sjukdomshistoria av depression. Bara några dagar innan självmordet så hade Charlotte ändrat sin medicinering av antidepressiva tabletter. Det är ännu inte fastställt om det bidrog till modellens död. 

"Hon mådde inte bra"

– Charlotte berättade för vännerna att hon hade påbörjat en ny behandlingsplan och att hon ändrat sin medicinering av de antidepressiva tabletterna. Hon verkade inte så påverkad av det, men vi alla visste att hon inte har mått så bra den senaste tiden, säger en en av Charlottes vänner till tidningen Radaronline.com. 

Självmordsförsök efter näthat 

I sin självbiografi "Air Kiss & Tell" skrev Dawson öppet att hon ofta drabbades av depression. År 2012 fick hon föras till ett sjukhus i Sydney efter att ha försökt ta livet av sig genom att blanda receptbelagda tabletter och alkohol. Hon hade då varit utsatt för en hatattack på Twitter, och hon skrev ett självmordsbrev på Twitter med orden "You win" – riktat till de som mobbade henne på nätet. 

Russell Crowe hedrar Charlotte 

Dawson sörjs av familj, vänner och kollegor, och skådespelaren Russel Crowe tog hennes död mycket hårt, och bröt ihop i tårar, skriver Radaronline.com.  

– Charley D...Jag förstår inte. Det finns inte tillräckligt många fina själar här ute. Vila i frid, skrev Crowe på sin Twitter.  

Charlotte Dawson konfronterar näthatare:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

3 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.