En av alla de stjärnor som Terry har fotograferat är Miley Cyrus.
1 av 5
En av alla de stjärnor som Terry har fotograferat är Miley Cyrus.
Terry Richardson är en av världens mest kända fotografer.
2 av 5
Terry Richardson är en av världens mest kända fotografer. - Foto: Thibault Camus
Nu ligger han pyrt till.
3 av 5
Nu ligger han pyrt till. - Foto: Stella Pictures / Dennis Van Tine
Fotografen svarar nu på de anklagelser som riktats mot honom.
4 av 5
Fotografen svarar nu på de anklagelser som riktats mot honom. - Foto: Stella Pictures / Morgan Dessalles
Richardson har även regisserat videon till Mileys "Wrecking Ball".
5 av 5
Richardson har även regisserat videon till Mileys "Wrecking Ball".

Stjärnfotografen svarar på sexanklagelserna

Onanerade på modeller, ville göra mens-te och slickade tjej i rumpan – nu svarar stjärnfotografen Terry Richardson på de sexanklagelser som riktats mot honom.


Stjärnornas favorit

Terry Richardson är stjärnornas favoritfotograf. 

Han har plåtat Barack Obama, Lady Gaga, Rihanna, Lena Dunham, Miley Cyrus och Lil Wayne. 

Bland hans uppdragsgivare finns flera stora märken som H&M, Marc Jacobs och prestigetidningar som Vogue, V och GQ.

Flera kvinnor har trätt fram med sitt namn och berättat om de sexövergrepp de ska ha blivit utsatta för av stjärnfotografen Terry Richardson, 48. Charlotte Waters är en av de kvinnorna, och övergreppet ska ha skett när Waters var 19 år gammal och modellade för Richardson. 

"Jag var en sexdocka"

Under fotograferingen började Richardson slicka hennes rumpa, och sedan fortsatte han. 

– Jag var en sexdocka. Det slutade med att han onanerade över mitt ansikte. Han bad mig hålla ögonen vidöppna och sedan sprutade han i mina ögon. Både Terry och hans assistent började då ta bilder. Det kändes som det varade i 10 minuter men det var säkert bara 30 sekunder, skrev Waters då.  

Ville göra te av 19-åringens tampong 

En annan modell som trädde fram i höstas är Jamie Pecksom i ett blogginlägg skrev om en fotografering med Terry som ägde rum för sex år sedan. 

Då var Jamie 19 år gammal. Under fotograferingen ska Terry ha insisterat att bli kallad för "farbror Terry" och bett Jamie att ta av sig sina trosor – något hon inte ville göra eftersom hon hade mens. Då kom Terry med det vansinniga förslaget att hon skulle ta ut sin tampong så att han kunde leka med den och göra "tampong-te". 

Onanerade på modellen 

– Innan jag kunde säga "whoa, whoa, whoa!" så var han helt naken och onanerade sin gigantiska kuk farligt nära min avklädda kropp. Han föreslog att jag skulle ta på hans penis, skriver modellen. 

När Terry fick utlösning på Jamies hand så kom en av Terrys assistenter med en handduk till Jamie så att hon kunde torka av sig. 

Försvarar sig 

För första gången någonsin bemöter nu Terry Richardson de anklagelser som riktats mot honom. I ett öppet brev till New York Posts Page Six så kallar Richardson det hela för en "häxjakt". Anklagelserna kallar han för "falska och hatfulla". 

– Jag valde att ignorera och avfärda alla anklagelser som internetskvaller för ett par år sedan. Att uppmärksamma dem med ett svar vore ett svek mot mitt arbete och min karaktär. När de här anklagelserna kom upp igen under de senaste månaderna så verkar de extremt ondskefulla, och det är inget annat än en häxjakt, säger Richardson. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

2 timmar sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

2 timmar sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

idag 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.