Bieber sägs vara frustrerad över att klippet har kommit ut.
1 av 3
Bieber sägs vara frustrerad över att klippet har kommit ut. - Foto: Tmz/Stella
Under söndagen gick Bieber ut med en offentlig ursäkt.
2 av 3
Under söndagen gick Bieber ut med en offentlig ursäkt. - Foto: Stella Pictures / © FameFlynet_Italy/SGP
På Instagram får han stöd av sin nära vän proffsboxaren Floyd Mayweather.
3 av 3
På Instagram får han stöd av sin nära vän proffsboxaren Floyd Mayweather.

Efter rasistvideon – nu ber Bieber om ursäkt

Det var en djupt ångerfull Justin Bieber som under söndagen bad om ursäkt för den rasistiska video som nu har sett dagens ljus.


Inte ensam

Justin Bieber är inte ensam om att ha gamla skelett i garderoben. 

Även superstjärnan Miley Cyrus hamnade i hetluften efter att hon 2009 hamnade på en bild där hon ville skämta till det och drog upp ögonen med fingrarna för att få asiatiska ögon. 

Det var i helgen som den brittiska sajten The Sun publicerade en video som visar en ung Justin Bieber som drar rasistiska skämt för sina kompisar. Bieber, som var 15 år gammal när klippet spelades in, sitter leende i en soffa och skämtar.  

"Varför är svarta rädda för motorsågar?"

– Varför är svarta människor rädda för motorsågar?

Han avslutar med att "efterlikna" ljudet av en motorsåg genom att säga:

– Run n----, run n----, och upprepar det ytterligare tre gånger. 

Vetat om videon i flera år

Flera stora medier har vetat om videons existens i flera år, men valt att inte publicera den eftersom Bieber var så ung vid tillfället, och snabbt ångrade sig. Så sent som i april rapporterades det om Biebers rasistvideo som nu har sett dagens ljus. 

Ber om ursäkt 

Under söndagen gick en ångerfull Bieber således ut med en offentlig ursäkt. 

– När jag var yngre förstod jag inte vissa ords makt, och hur de kan såra. Jag trodde att det var okej att upprepa sårande ord och skämt, men jag förstod inte att det inte var roligt och att jag egentligen bara spädde på folks ignorans, säger Bieber till Tmz.com och fortsätter: 

– Tack vare mina vänner och min familj så har jag lärt mig av mina misstag och jag har växt upp och bett om ursäkt för de misstagen. Nu när de här misstagen från det förflutna har blivit offentliga så måste jag be om ursäkt igen till alla de jag har sårat. Jag är väldigt ledsen. Jag tar min vänskap med människor från alla kulturer väldigt seriöst och jag ber om ursäkt för att ha sårat eller kränkt någon med mitt barnsliga misstag. Jag var en unge då och nu är jag en man som vet mitt ansvar gentemot världen, och att jag inte ska göra samma misstag igen. Än en gång, jag är hemskt ledsen och ber om ursäkt, avslutar Bieber.

Se videon här: 


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.