Det blir hårt arbete för konstnären som inleder sitt verk i september.
1 av 2
Det blir hårt arbete för konstnären som inleder sitt verk i september. - Foto: Karin Malmhav / SvD / TT
Mischa Badasyan ska ha sex med en ny person varje dag – i ett helt år.
2 av 2
Mischa Badasyan ska ha sex med en ny person varje dag – i ett helt år. - Foto: Mischa Badasyan Facebook

Konstnären ska ha sex med en ny person varje dag – i ett helt år

Den Berlin-baserade konstnären inleder sitt nya verk i september.


Inspirerad av man i träbur

Badasyans verk har jämförts med den taiwanesiske konstnären Tehching Hsiehs verk. År 1978 låste Tehching Hsieh in sig i en träbur där han var inlåst i ett år. 

År 1980 så ringde han på en väckarklocka varje heltimme, dygnet runt i ett helt år. 

Mischa Badasyan är en 26-årig homosexuell man som ofta känner sig ensam och otillfredsställd från sina möten med män från Grindr och sajter som GayRomeo.

Den ryskfödda och Berlin-baserade Badasyan är även performancekonstnär, och med början i september kommer Badasyan att ha sex med en ny man varje dag – i ett helt år. Konstverket kallar han "Save the date", och hans mål är att utforska den känslan av tomhet som han känner är vanlig i dagens raggnings-klimat. 

Sex på flygplatser 

Till sitt konstverk har Badasyan hämtat inspiration från den franska filosofen Marc Auge och dennes teori om kulturens "icke-platser".

– Icke-platser är supermarkets, gallerior, flygplatser och andra stora anonyma platser där människor förlorar sin identitet och känner att de inte har någon tillhörighet. På de platserna behöver du inte prata med någon, och det skapar ensamhet, förklarar Badasyan för Arts.Mic, via Huffington Post. 

Ska ragga på appar 

Badasyans plan är nu att använda dejtingappar och websidor för att träffa främmande män på de här så kallade icke-platserna. Därefter ska han utforska vad som händer när han har anonymt sex på anonyma platser. 

– Till slut kommer jag att bli en icke-plats, förklarar han vidare. 

Kondomsponsor 

Badasyan har testat sig själv för könssjukdomar och har även hittat en kondomsponsor. Nu återstår bara männen. Badasyan hoppas att alla 365 män vill lämna kvar ett litet minne, så han kan samla på sig små objekt. Men männen kommer inte att få veta att de är en del av konstprojektet. 

– Jag kommer inte berätta för mina dejter om det här projektet. Tänk om jag sa till dig att jag skulle ha sex med dig för ett konstprojekt? Folk kommer inte att gilla det. Det är ju fruktansvärt, faktiskt, förklarade Badasyan för tidningen Vocativ, via Huffington Post. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.