Snoop cashar in på marijuana.
1 av 4
Snoop cashar in på marijuana. - Foto: Stella Pictures / PacificCoastNews
Precis som Willie Nelson.
2 av 4
Precis som Willie Nelson. - Foto: DAVE CAULKIN
Och Bethenny Frankel.
3 av 4
Och Bethenny Frankel. - Foto: Diane Bondareff/AP
Bob Marley.
4 av 4
Bob Marley. - Foto: Uncredited

Här är kändisarna som tjänar pengar på att sälja marijuana

Att sälja marijuana, pipor, rullpapper och massa annat weed-relaterat ger extra klirr i kassan för stjärnorna.


​Vad säger lagen?

I 23 amerikanska delstater – däribland New York – är det lagligt med medicinskt bruk av marijuana. I Sverige är allt bruk av marijuana olagligt.

Att många kändisar gillar att röka marijuana är ingen större hemlighet. Tidigare har vi skrivit om hur bland annat Miley Cyrus, Rihanna, Lady Gaga och många fler firar "marijuanadagen" den 20 april varje år.

Rihanna är en av många kändisar som röker marijuana. Bildkälla: Stella Pictures.

Men vissa kändisar gör mer än att röka på. Många tjänar även en hel del pengar på att sälja marijuana och relaterade produkter. Självklart håller sig stjärnorna till lagen och säljer sitt röka i de delstater i USA där det är tillåtet.


I sin webshop har rapstjärnan Wiz Khalifa ett minst sagt brett utbud av allt som behövs för en gräsrökare för en helkväll. Vaporizers, egendesignade rullpapper, askfat, grinders och mycket mer.


Wiz har dessutom ett samarbete med rullpappermärket Raw, som han även nämner flitigt i sin låt "Raw".


Bethenny Frankel. Bildkälla: Diane Bondareff/AP/TT BILD

Realitystjärnan Bethenny Frankel säljer en hel del bantarprylar i sin webshop Skinnygirl. Allt från proteinbars via smaksatt vodka till popcorn finns redan att tillgå. Och snart planerar hon att lansera ett visst typ av marijuanafrö som inte ger rökaren så kallade "munchies", skriver Us Weekly.

Frön som innehåller höga halter av THCV eller Tetrahydrocannabivarin som det heter är kända för att dämpa aptiten. Ett sådant frö är tillexempel Durban Poison, skriver Askmen.Bob Marley. Bildkälla: TT/AP.

I fjol skrev Nyheter24 om att den framlidne reggaelegendaren Bob Marley blir ansiktet utåt för världens första globala märke för marijuana. Det New York-baserade företaget med namnet Marley Natural kommer att erbjuda krämer, accessoarer och frön. Själva marijuanan kommer att säljas som så kallade "buds", oljor eller koncentrat.

Bob Marley gillade att röka på. Bildkälla.

Snoop Dogg. Bildkälla: Stella Pictures

Snoop Dogg kränger en hel del rökaccessoarer i sin webshop "The Snoopermarket". Precis som Wiz så säljer han allt från rullpapper till ett iPhone-skal med en inbyggd tändare. Men Snoops största bidrag till biznizen är hans så kallade G-pen.

Snoop visar hur hans "G-pen" funkar:


Willie Nelson. Bildkälla: Dave Caulkin/AP/TT BILD

Countrystjärnan Willie Nelson har under lång tid förespråkat legalisering av marijuana. Nu planerar han att öppna en hel kedja med namnet Willie’s Reserv i USA, med start år 2016. Där ska kunder kunna köpa dels Willies egna frön men även andra populära marijuanasorter, skriver Daily Beast.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde marijuana bli lagligt i Sverige?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

1 timme sedan
Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

1 timme sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

1 timme sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.