Jennifer Lawrence är nominerad för sin roll i filmen "Joy".
1 av 5
Jennifer Lawrence är nominerad för sin roll i filmen "Joy". - Foto: Stella Pictures / OLIVIER BORDE / BESTIMAGE
Matt Damon är nominerad i kategorin bästa manliga huvudroll.
2 av 5
Matt Damon är nominerad i kategorin bästa manliga huvudroll. - Foto: Stella Pictures / Mandatory Byline: Juan Rico/FAME
Leonardo DiCaprio är nominerad för sin roll i "The Revenant".
3 av 5
Leonardo DiCaprio är nominerad för sin roll i "The Revenant". - Foto: Stella Pictures / OLIVIER BORDE / BESTIMAGE
Tom Hardy nominerades i kategorin bästa manliga biroll för sin insats i "The Revenant".
4 av 5
Tom Hardy nominerades i kategorin bästa manliga biroll för sin insats i "The Revenant". - Foto: Stella Pictures / Kazuki Hirata
Svenska Alicia Vikander och Eddie Redmayne nominerades bägge två för sina insatser i "The Danish Girl".
5 av 5
Svenska Alicia Vikander och Eddie Redmayne nominerades bägge två för sina insatser i "The Danish Girl". - Foto: JDavidson/KGC Photo Agency LLP JDavidson/KGC Photo Agency LLP / KGC-42

Här är de nominerade till årets Oscarsgala

Alicia Vikander, Leonardo DiCaprio, Matt Damon och Christian Bale är några av de nominerade stjärnorna till årets stora Oscarsgala.


Oscarsgalan, som kommer att ledas av Chris Rock, äger rum den 28 februari. Under torsdagen presenterades de nominerade filmerna och skådespelarna – och förutom svenska Alicia Vikander, som nominerades till bästa kvinnliga biroll för sin insats i filmen "The Danish Girl" så bjöds det på andra stora namn.

Alicia Vikander i "The Danish Girl".

I kategorin bästa manliga huvudroll nominerades Bryan Cranston för filmen "Trumbo", Eddie Redmayne för "The Danish Girl", Leonardo DiCaprio för "The Revenant", Matt Damon för sin insats i "The Martian" och Michael Fassbender för sin roll i "Steve Jobs".

Leonardo DiCaprio i The Revenant.

De filmer som tävlar om en Oscar i kategorin bästa film är "Bridge of spies", "Brooklyn", "Mad Max: Fury Road", "Room", "Spotlight", "The big short", "The Martian" och sist men inte minst "The Revenant".

I kategorin bästa manliga biroll nominerades Christian Bale för "The Big Short", Tom Hardy för "The Renevant", Sylvester Stallone för "Creed", Mark Ruffalo för "Spotlight" och Mark Rylance för "Bridge of spies".

Matt Damon i "The Martian".

I kategorin bästa kvinnliga huvudroll hittar vi Brie Larson för sin insats i "Room", Cate Blanchett för "Carol", Charlotte Rampling för "45 years", Jennifer Lawrence för "Joy" och Saoirse Ronan för "Brooklyn".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.