1 av 4
- Foto: Daniel Ohlsson/TV4
2 av 4
- Foto: EEROBILD/All Over Press
3 av 4
- Foto: SÖREN ANDERSSON/Scanpix
4 av 4
- Foto: Simone Syversson/All Over Press

Andreas Weise tvingades lämna Idol 2010

Det var Idols egen entertainer Andreas Weise som under fredagens klassikerafton i Idol 2010 tvingades lämna tävlingen. – Allt bara släppte, säger han till Nyheter24.


Fakta

Namn: Andreas Weise

Bor: Lidingö, Stockholm

Yrke: Projektledare på tidningen Metro

Ålder: 24

Familj: Mamma, Pappa, 5 syskon

Civilstånd: Singel

Efter en helkväll i Löfbergs Lila Arena i Karlstad tvingades Andreas Weise lämna Idol 2010, efter sina två framträdanden med She's a lady och Celebration.

– Jag är väldigt rörd. Idag kunde jag inte hålla tillbaka tårarna, och det var fruktansvärt skönt att kunna gråta ut äntligen, säger han till Nyheter24 efter att resultatet tillkännagivits.

– Det är så många gånger i den här tävlingen som man har varit så oerhört pressad och verkligen förstörd, men då har jag använt det i humorn. Nu kom det ut med tårar istället.

Hur har tiden i Idol varit?

– Det har varit extremt turbulent. Resan har inte bara varit det roligaste jag har gjort, men också en emotionell berg- och dalbana. Ena dagen mår man så dåligt att man bara vill hoppa av, andra dagen mår man så bra att man svävar bland gudarna.

Andreas Weise har under hösten gjort en lång Idolresa - såväl musikaliskt som personligt.

– Andreas som började tävlingen var en kille som har drömt om det här hela sitt liv. Även om jag själv tyckte att jag var grym redan då så visste jag att jag var tvungen att släppa allt och börja från noll. Idag är jag så otroligt stolt över vad jag har lyckats åstadkomma, säger han till Nyheter24.

Ska man tro juryns Andreas Carlsson har Weise en hel del att vara såväl nöjd som stolt över.

– Weise borde vara kvar. Han tillför massor till den här tävlingen och han har gjort ett enormt avtryck hos de andra idolerna. Han är otroligt duktig på att övertyga andra om sin egen existens, och jag tror att han kommer ha den bästa framtiden av alla idoler. Som Anders Bagge säger har Weise svart bälte i hur man profilerar och paketerar sig själv, säger Andreas till Nyheter24.

Vad som nu händer för Weise verkar det inte finnas många frågetecken kring.

– Nu ska jag hitta ett skivbolag, fort som fan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!