Laila Bagge kan gå till mothugg när hon känner för det.
1 av 2
Laila Bagge kan gå till mothugg när hon känner för det. - Foto: Veronica Kindblad / SvD / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Erik Mårtensson/SCANPIX

Eric Amarillo sågar Idol: "Karaoke hela grejen"

Eter gårdagens svenska tema i Idol 2011 sågar Eric Amarillo tävlingen vid fotknölarna och kallar det för "roliga timmen". – Vi köper vilken jävla skit som helst, säger han till Nyheter24.


Om Eric Amarillo

Namn: Erik Sundborg (Eric Amarillo)

Ålder: 40

Aktuell: Gjorde sommarplågan Om sanningen ska fram (Vill du ligga med mig då?). Under hösten med sitt debutalbum som soloartist.
 

Finalister

Efter den första och andra elimineringen i Idol 2011, där Roshana Hoss och Denise Azemi Brasjö tvingats lämna, återstår:

Molly Pettersson Hammar 

André Zuniga-Asplund 

Robin Stjernberg 

Amanda Persson 

Olle Hammar 

Amanda Fondell

Moa Lignell

Linni Barresjö

Emil Elton

Under fredagens Idol var artisten Eric Amarillo, mannen bakom årets sommarplåga Om sanningen ska fram (Vill du ligga med mig då?), på plats i Idol-studion.

Av kvällens startfält - som hade utmaningen att sjunga en svensk låt - var han inte imponerad.

– Man ska inte stå på en scen om man inte har någonting att säga. Eller vet vad man vill konsumera. Och det är jättemånga här som ställer sig på scenen och inte har en aning om varför de är här, säger Amarillo till Nyheter24.

– När de sjunger på svenska så blir det än mer tydligt att det måste finnas en leverantör. Det måste finnas någon som sjunger det på riktigt, för det känns verkligen att det här inte är det. Det är karaoke hela grejen.

"Roliga timmen"

En av anledningarna till idolernas svårighet med svenska texter tror Amarillo är deras uppväxt på nittiotalet, då stora amerikanska popartister regerade.

– Man har nog konsumerat väldigt mycket blaha-texter under nittiotalet, som man kallar pop. Jag hatar sånt, jag vill att det ska vara på riktigt.

– En artist ska vilja kommunicera, och på engelska kan man låtsas att man gör det. Då köper vi vilken jävla skit som helst, men på svenska så blir det roliga timmen, förklarar han.

Lailas mothugg

Juryns Laila Bagge Wahlgren är dock inte sen att gå till syrligt mothugg.

– Jaha, jag tycker att vi har fått fram namn som Tove Styrke, som väl har fått en grammis också, Danny, och jag behöver väl inte ens rabbla alla?

– Och Agnes Carlsson som har en internationell satsning. Jag vet inte om Eric har haft det? Men det har i alla fall våra Idol-artister haft, avslutar hon till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!