- Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Sjöng om otrohet: "Har blivit bedragen"

Till fredagens Idol 2011 fick Linni Barresjö hjälp att gräva i sitt förflutna för att finna mörkret hon sjunger om. – Jag berättar om svartsjuka och orättvisa, säger hon till Nyheter24.


Kvällens låtar

Moa: Dream a little dream of meMamas & the Papas

Molly: Natural womanAretha Franklin

Olle: Back to blackAmy Winehouse

Robin: When a man loves a womanPercy Sledge

Amanda F: I’ve got a womanRay Charles

André: Oh, CarolNeil Sedaka

Linni: Dark lady Cher

Amanda P: FeverPeggy Lee

I veckans fredagsfinal av Idol 2011 tvingades idolen Linni Barresjö, 16, lämna tävlingen.

Detta efter att hon tolkat Chers "Dark lady", där hon ville nå ut med en viktig, men något mörk, historia.

– Jag känner att jag berättar om svartsjuka och orättvisa. Någon som har blivit bedragen. Och det har faktiskt hänt mig tidigare, så jag känner igen mig, har Linni tidigare förklarat för Nyheter24.

Inför fredagskvällens drabbning fick deltagarna proffshjälp av Peter Jöback, och att tänka på vad man vill förmedla på scenen var hans starka budskap till idolerna.

– Han sa jättevettiga saker. Till exempel att jag ska berätta texten, vilket jag verkligen har tagit åt mig, fortsätter Linni.

– I början kände jag att jag kanske kunde tolka låtar men inte relatera till dem, men nu har jag verkligen tänkt efter hur jag ska relatera till låten.

"Lever i nuet"

Det som tidigare skett har Linni lagt bakom sig, men nu ville hon berätta historien för andra.

– Det som har hänt förut känns inte längre, men alla musiker har en källa som man ska kunna plocka från och utifrån den leverera känslan från det som har varit.

– Det har varit väldigt svårt för mig att göra, för jag lever i nuet, men jag har övat och det går, avslutar Linni till Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.