Amanda P tävlade under fredagen med låtarna "No one" och "Since u been gone".
1 av 2
Amanda P tävlade under fredagen med låtarna "No one" och "Since u been gone". - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Amanda Persson har imponerat stort under Idol-resan. Juryns Alexander Bard håller henne som en av sina favoriter.
2 av 2
Amanda Persson har imponerat stort under Idol-resan. Juryns Alexander Bard håller henne som en av sina favoriter.

Skivbolagen i kö till Amanda: "Alla vill jobba med henne"

Amanda Persson har imponerat stort under årets "Idol"-säsong, och juryn kan nu avslöja att skivbranschen - efter gårdagens utslagning - välkomnar 16-åringen med öppna armar.


"Bugar och bockar"

Efter sändningen är det en förhållandevis glad Amanda Persson som tar farväl av Idol 2011.

Det är klart att det är jättejättetråkigt att tvingas lämna, men att avsluta det här med sorgsna tårar känns inte rätt. En sådan resa det här har varit. Jag tror inte att ni fattar  vad det här spektaklet innebär. Men det här är bara början. Det har varit ett sätt att nå ut, så jag bugar och bockar för allt jag har fått och lärt mig, säger Amanda till Nyheter24.

I fredagens "Idol" tvingades 16-åriga Amanda Persson lämna tävlingen, efter sina framföranden med Kelly Clarksons "Since u been gone" och Alicia Keyes "No one".

Efter elimineringen var juryns Alexander Bard rasande över stugornas val.

– Jag är arg på svenska folkets usla smak och för att Amanda P och Amanda Fondell hängde löst. Är det så att de är för sofistikerade för det bonniga svenska folket så kommer de få en internationell karriär, det kan jag lova dig, säger han till Nyheter24.

– Är det något jag har sysslat med i hela mitt liv så är det att bygga karriärer utomlands när svenskarna inte fattar. Och det gör jag gärna igen.

"Skivbolagen ringer"

Amanda P:s stjärnpotential uppmärksammades av Bard redan under kvalveckan, då han kunde berätta för Nyheter24 att flera branschmänniskor hört av sig och velat samarbeta med den unga idolen.

– Skivproducenter och låtskrivare sms:ade mig som galningar i kväll och frågade "Amanda Persson, när får man träffa henne?". I skivbranschen berör hon - där är hon en självklar stjärna, berättade han då.

Och Amandas artisteri har under tävlingen fortsatt att väcka intresse.

– Det är när hon gör David Guetta-låtarna och de moderna R'n'B-låtarna som skivbolagen ringer och alla vill jobba med henne.

"08:or har det inte lätt"

Inte heller juryns ordförande Pelle Lidell spår en dyster framtid för Amanda.

– Jag är inte orolig för henne. Jag tänker inte avslöja om jag har någon plan för henne, men vem som helst som kan något om musik eller artister ser att den här tjejen har hur mycket som helst att ge, säger han.

Anledningen till att hon inte blev den slutgiltiga publikfavoriten tror Pelle i grunden beror på hennes ursprung.

– För tittarna ute i landet så började Amanda tävlingen på minus fem, eftersom hon är 08:a. Det är bara att titta på tidigare år - 08:or har det inte lätt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!