Ikväll avgörs det vem som står som segrare i Idol 2011. Blir det...
1 av 5
Ikväll avgörs det vem som står som segrare i Idol 2011. Blir det... - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Snacket om att Robin skulle vara den nya Kevin Borg slår han hårt tillbaka mot.
2 av 5
Snacket om att Robin skulle vara den nya Kevin Borg slår han hårt tillbaka mot. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
...Amanda Fondell eller Robin Stjernberg?
3 av 5
...Amanda Fondell eller Robin Stjernberg? - Foto: ANDERS WIKLUND/Drago Prvulovic/SCANPIX
Robin Stjernberg tycker själv att han sjunger bättre än de tidigare "Idol"-deltagarna.
4 av 5
Robin Stjernberg tycker själv att han sjunger bättre än de tidigare "Idol"-deltagarna. - Foto: Patrik Österberg/All Over Press
Robin Stjernberg är redo att visa en sexigare sida av sig själv - nu är han är trött på att folk stämplar honom som musikalartist.
5 av 5
Robin Stjernberg är redo att visa en sexigare sida av sig själv - nu är han är trött på att folk stämplar honom som musikalartist. - Foto: Patrik Österberg/All Over Press

"Är mycket bättre än de tidigare vinnarna"

"Idol"-finalisten Robin Stjernberg vägrar jämföras med de tidigare vinnarna Kevin Borg och Markus Fagervall. – Jag är mycket bättre än dem, säger han till Nyheter24.


Låtvalen

Amanda Fondell och Robin Stjernberg gör på fredag upp om "Idol"-vinsten, med låtvalen som de själva, tittarna och - tro det eller ej - Darin har valt.

Robin Stjernberg

Eget val: "In My Head" – Jason Derulo

Tittarnas val:  "Halo" – Beyoncé

Vinnarlåten: "All This Way" - Robin Stjernberg - hör Robins version här.

 

Amanda Fondell

Eget val: "Song 2" – Blur

Tittarnas val: "Made Of" – Nause

Vinnarlåten: "All This Way" - Amanda Fondell - hör Amandas version här.

"Idol"-finalisten Robin Stjernberg, 20, har under "Idol"-året jobbat hårt för att få bort stämpeln som helylle och musikalartist - ett fack som juryns Alexander Bard envist har placerat den unge idolen i.

Om Robin går hem med segerpokalen efter kvällens finaldrabbning mot Amanda Fondell så menar många - likt Bard - att han riskerar samma öde som de tidigare vinnarna Kevin Borg och Markus Fagervall, vilka man idag inte hör särskilt mycket från.

– Det är inte sant att jag är som dem. Jag sjunger bättre än båda två - mycket bättre. Och det kan jag säga stolt. Sedan kanske de är fina "Idol"-profiler och människor, men där har jag någonting annat också. Jag kämpar för det jag vill och ser till att ta mig dit, förklarar Robin för Nyheter24.

– Så alla som inte tror på mig nu ska bara vänta så ska jag visa att jag är där framme om ett par år.

Tyckte inte om Markus Fagervall

Det handlar om att lyckas - och viljan att komma någonstans. Men att klanka ner på tidigare deltagares framgång och säga att deras karriärer gått i stöpet är inget Robin har lust med.

– Det är bara bull att säga att Markus Fagervall inte lyckats. Så länge han ville lyckas så lyckades han. Nu har han väl gått en kockutbildning och lagt musiken på hyllan. Det är på eget bevåg. Sedan tycker jag i och för sig själv att han inte var så bred eller hade så mycket möjligheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!