Robinson
Vad händer om deltagarna vill ha lite hola bandola ute i djungeln? - Foto: TV4

Så är reglerna kring sex på Robinson-ön

Det är tävlingar, svett, hunger, bråk och pakter. Men under årens gång har det mer än en gång hänt att deltagare på Robinson-ön fattat tyckte för varandra och valt att ha det lite extra mysigt bakom palmerna.


Att medverka i Robinson är sannerligen ingen dans på rosor. Sandloppor, växlande väder, fukt och dålig sömn är någonting som tillhör vardagen. Och utöver att tävla mot varandra tävlar deltagarna dagligen mot den värsta fienden av dem alla – hungern. 

Produktionen har berättat att många deltagare innan äventyret varit mentalt inställda på att det kommer att vara lite mat – men inte hur lite. 

Årets deltagare. Bildkälla: TV4

Julia Franzén gästade efter sin medverkan podden "Bathinas skilda möten" med Bathina Philipson och berättade då hur en vanlig meny kunde se ut. 

– De tio första dagarna delade hela lägret på en kokosnöt om dagen. Sen var det lite ananas, en bit kokos och i bästa fall en bit fisk. Men sedan var det bara extra om man vann någon mat. 

– Vi hade också endast ett par trosor eller kalsonger vi kunde använda och inga hygienartiklar alls. 

Julia Franzén. Bildkälla: TV4

När inspelningen ägde rum i Haparanda blev matbristen ännu värre då ett läget hamnade på en strand där det växte minimalt med blåbär och svamp. Detta blev så illa ett tag att produktionen ett tag var oroliga över hur det hela skulle sluta. Men sedan skedde sammanslagningen vilket bidrog till bättre förhållanden. 

Så är reglerna kring sex

Trots hårda förhållanden med matbrist och fysiskt krävande tävlingar så har det, fler än en gång hänt att deltagare fattat tyckte för varandra och haft lite raj raj bakom palmbladen. 

– Jo, det var några som skulle ut och hämta ved och det tog väldigt lång tid för dem att komma tillbaka. Men jag själv gjorde ingenting sånt haha, berättade Julia för Bathina. 

Även Jerry Forsberg har i en intervju med Aftonbladet berättat att han och Isabel Adrian var intima på stranden ett flertal gånger under sin medverkan 2004. 

Adrian var med i Robinson 2004. Bildkälla: TT

Men hur ställer sig egentligen produktionen till sex på ön?

Gustav Carlsson, exekutiv producent, berättar via programmets pressansvarig Kristoffer Muregård att det är tillåtet, men att reglerna kring att livet ska vara som på en öde ö, de fasthålls. 

–  Skulle andan falla på för extra närgånget samkväm så får deltagarna leta efter ett gummiträd, berättar han för Nyheter24.

Och ja, han syftade då på att deltagarna i det fallet skulle tvingas göra egna kondomer. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!