Kan du gissa hur många gånger Linda Bengtzing varit med i Melodifestivalen?
Kan du gissa hur många gånger Linda Bengtzing varit med i Melodifestivalen? - Foto: Claudio Bresciani/Stina Stjernkvist/TT

Linda Bengtzing om kampen med sonens diagnos: "De vägrade hjälpa oss"

Schlagerstjärnan Linda Bengtzing är högaktuell med turné tillsammans med Magnus Carlsson. Hon kom nyligen ut som bisexuell och har även delat med sig om livet som funkismamma. Nyheter24 reder ut allt du vill veta om den folkkära artisten.


Linda Bengtzings ålder – hur gammal hon?

Linda Bengtzing är född den 13 mars 1974 och firar därmed 50 år 2024.

Linda Bengtzings längd – hur lång är hon?

Artisten Linda Bengtzing är 165 centimeter lång.

Var bor Linda Bengtzing?

Linda Bengtzing bor med sin familj i kommunen Tyresö som ligger öster om Stockholms stad. Hon bor tillsammans med sin sambo och två barn, Vera och Nils.

Linda Bengtzing är funkismamma till sonen Nils

Linda Bengtzing har ett flertal gånger talat i media om sin son Nils och hur det är att vara “funkismamma”. Nils eller “Nisse” har flera diagnoser, bland annat NPF-diagnosen adhd.

NPF står för neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och är ett samlingsbegrepp för flera diagnoser, däribland adhd, tourettes och autism.

– Skolan finns inte där för barnen som inte passar in i rutan. De vägrade hjälpa oss och då kände vi tillslut att ska vi utreda honom så kanske vi får bättre hjälp, har Linda Bengtzing sagt i en intervju med Lotta Bromé.

I programmet “Halv tre med Lotta Bromé” har sångerskan även sagt att hon är trött på när kändisar romantiserar diagnosen, skriver Femina.

Linda Bengtzing om misstänkta adhd-diagnosen

Linda Bengtzing har berättat för Aftonbladet att hennes terapeut tror att även hon har adhd. Artisten själv har sagt att det är en superkraft för henne i sådana fall.

Linda Bengtzings pojkvän – vem är han?

Artisten har varit i ett förhållande sedan 2008 och är numera förlovad. Linda Bengtzing träffade sin sambo och fästman Peter Ståhlgren när hon skulle ut på turné och han var hennes gitarrist.

Enligt Linda Bengtzing slutade Peter att både röka och snusa efter att hon hade kommenterat hans vanor: "Det är jag tacksam för att du gör för då kommer det aldrig bli något mellan oss”, ska Bengtzings raggningsreplik ha varit, skriver Aftonbladet. Vid den tidpunkten var Peter redan i ett förhållande, men det stoppade inte Bengtzing från att ragga på sin gitarrist.

– Han hade ju tjej och var sambo sedan sex år. Jag har aldrig brytt mig om sådant. Det är den personens ansvar, inte mitt, har hon sagt till Aftonbladet.

Linda Bengtzing kommer ut som bisexuell

I en intervju med Fredrik Ralstrand ska Linda Bengtzing ha sagt att ”alla människor är bisexuella”, skriver Aftonbladet.

Hon berättade att hon önskar att hon hade kunnat släppa att inte vara kär och bara utforska.

– Jag har tänt på tjejer, men jag har aldrig fått möjligheten att bli kär samtidigt, säger hon till Aftonbladet.

Hur många gånger har Linda Bengtzing medverkat i Melodifestivalen?

Linda Bengtzing har ställt upp i Melodifestivalen åtta gånger. Första gången hon deltog var 2005 med låten "Alla flickor" och sist med "Fyrfaldigt hurra!" 2022. Hennes bästa placering var 2008 när hon hamnade på plats fem i finalen med låten "Hur svårt kan det va?".

Linda Bengtzing och Magnus Carlsson

Artisten Linda Bengtzing åker på turné genom Sverige med Magnus Carlsson under 2023. Duon har tillsammans 50 års scenerfarenhet och har även tidigare åkt på turné ihop, säger Bengtzing i ett pressmeddelande enligt Aftonbladet.

Vad heter Linda Bengtzing på Instagram?

Är du sugen på att följa schlagerstjärnan hittar du Linda Bengtzing på Instagram under användarnamnet @lindabengtzing.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!