Postkodlotteriet
För att vinna miljonen ska 15 frågor besvaras med hjälp av fyra svarsalternativ. - Foto: Instagram/TT Nyhetsbyrån

Postkodmiljonären väljer äntligen att svara på tittarnas fråga

Postkodmiljonären har i över ett decennium varit ett succéprogram som älskas av tittarna hemma i tv-sofforna. Men det finns en fråga som vissa ännu inte fått svar på... tills nu.


Hur fungerar Postkodlotteriet?

I Postkodlotteriet som funnits sedan 2005 har du chans att vinna pengar. Några av dessa vinnare får besök av lotteriets vinstutdelare som varje vecka åker landet runt för att överraska med vinstcheckar. Besöket filmas av ett tv-team och vinnarna presenteras sedan i Postkodmiljonären

Men, det är inget krav på att måsta ha en lott för att vara med i Postkodmiljonären. Vem som helst kan söka till programmet om en plats i den så kallade "Heta stolen".

Några av de folkkära profilerna. Bildkälla: postkodlotteriet/Instagram

Programmet har en rad folkkära profiler som titt som tätt syns komma med glädjande besked i tv-rutan, och en av de som varit med från början, det är Rickard Sjöberg, 54, som spelat in programmet i svindlande 18 års tid. 

I en intervju med Aftonbladet berättade han att han nu är uppe i över 1400 avsnitt, men mycket har hunnit hända under den tiden. Bland annat så var det en man som dog i publiken. 

– En ganska gammal man med tidigare hjärtbesvär verkar ha haft en dröm att komma till ”Postkodmiljonären” och se ett program. Plötsligt hör vi bara en duns och en kvinna som började skrika. Då satt han framstupa över relingen. Vi drog ut honom på golvet och märkte att hjärtat inte slog. Ambulansen kom och de fortsatte med hjärt- och lungräddning, men de sa att han dog direkt när han föll ihop. De anhöriga sa att han nog dog lycklig, berättade han i intervjun.

Var spelas Postkodmiljonären in?

Trots att man ser gänget i Postkodlotteriet vandra omkring i våra svenska gårdar lite här och där i landet så är det fortfarande oklart för vissa var programmet spelas in. Någonting de nu valt att svara på.

Och nej, du behöver inte åka land och rike runt för att kunna sitta i publiken i det populära programmet. Det spelas nämligen in i Sverige. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!