Lucianoz
Lucianoz gick inte upp på scenen. - Foto: TT/Nyhetsbyrån/Luciano

Därför gick inte Lucianoz upp på scenen när han vann dansbandspris

Luciano Axelssons namn ropades ut på galan. Men trots stående ovationer och applåder gick han inte upp på scenen. Varför?


Luciano Axelsson blev känd över en natt och i skrivande stund är han en av Sveriges hetaste artister. Vi har sett honom i Allsång på Skansen, han har uppträtt tillsammans med Håkan Hellström samt dykt upp på en rad andra, stora scener.

Nu har han även släppt en egen låt vid namn "Simsalabim" som redan går varm ute i stugorna. I samband med att låten släpptes släpptes även dokumentären "Lucianoz - Dansbandsstjärnan från Rinkeby" som handlar om hur han halkat in på banan som Sveriges nya dansbandskung. 

Det hela började nämligen med att hans syster la upp klipp på TikTok där han syns slita av några gamla goda dansbandslåtar. 

Luciano Axelsson. Bildkälla: Claudio Bresciani / TT

I helgen är han även en av gästerna i Hellenius hörna där han ska prata om sin kometkarriär. 

Men trots de massiva framgångarna så har det hela inte stigit honom åt huvudet. I en intervju med Nyheter24 fick han nämligen berätta huruvida han har några krav på saker han vill ha på sin raider.

Många artister har nämligen specifika krav på vad de vill ska finnas i logen bakom scenen. Det vill säga önskemål på bland annat dryck, hygienartiklar, snacks och så vidare. Hos många kan det bland annat önskas öl, redbull, champagne, kaffe, smörgåsar, och is.

Men Lucianoz är då ingen Mariah Carey. Han önskar nämligen bara två småsaker. 

– Jag vill gärna att det ska finnas vatten och handdukar. Men det är väl det, svarade han. 

Lucianoz gick inte upp på scenen när han vann dansbandspriset

I dokumentären om Lucianoz följer kamerateamet med på galan där det prestigefyllda "Dansbandspriset" delas ut varje år. På plats är bland annat giganter som Lasse Stefanz och Arvingarna

Lucianoz förstod inte vad som hände. Bildkälla: TV4

På scenen ropas vinnaren i kategorin "Årets surprise" ut vilket denna gång blev Lucianoz. Men när hans namn ropas ut går han inte upp på scenen, trots ett hav applåder och stående ovationer. 

Men varför?

Jo, han förstod inte att han vunnit. 

– Det kändes helt overkligt. Jag trodde inte att jag skulle vinna ett pris efter den korta tid jag hållit på med dansbandsmusik. 

Han fick sedan skynda sig upp på scenen för att ta emot priset. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!