Robinson 2023
Japp, det stämmer. En deltagare ville ta med sig några kondomer. - Foto: TV4

Robinsondeltagare nekades att ta med kondomer som personlig sak

Att vara med i Robinson är sannerligen ingen dans på rosor. Men för att underlätta ö-livet lite får deltagarna varje år ta med sig en personlig sak. Och ja, det pendlar verkligen mellan vad folk tar med.


Dagligen kämpar deltagarna mot gassande sol, pakter, spel, intriger, sandloppor och framförallt – en svidande hunger. I år har även intrigerna duggat tätt och under veckan tvingades deltagaren Charlie Wiberg att lämna ön efter ett regelbrott.

Innan han lämnade hamnade han i en dispyt med Tove Dalsryd som sannerligen varit i händelsernas centrum under veckan. 

Man kan tro att Tove fortfarande haft lite syrliga känslor mot Charlie vilket absolut stämmer. Men när hon gästade Nyheter24: Sanning & Konsekvens berättade hon att hon idag hyser mer agg mott Pelle Lilja och att hon absolut hade svarat om det var så att Charlie skickade ett DM och ville försonas. 

– Ja alltså... varför skulle man inte svara? Charlie och jag pratade en hel del om massor av saker innan Pelle kom in, men så fort Pelle anlände så triggade de igång varandra på något sätt.  

Tove pratade med Charlie innan han åkte hem. Bildkälla: TV4

Tove fick även frågan om hur hon förberedde sig inför programmet. 

– Hur jag förberedde mig inför programmet? Jag åt upp mig så jag gick upp fem kilo då man vet att man kommer att gå ner en del. Sen övade jag på att dyka och simma då det inte är mina starkaste sidor. Sedan testade man ju tennstål och sånna grejer så man ändå kommer något förberedd. Jag förstår inte folk som dyker upp och inte har sett en sekund av programmet?, berättade hon.

Deltagare nekades ta med kondomer till ön

En till hemlig hon bjöd på var att en av deltagarna ska ha haft problem med att komma på vad han ska ta med till ön. Han hade då sagt att han skulle ta med kondomer som en rolig grej. Detta då han inte kom på något annat. 

– Det var ju på skämt men han sa att han inte kommit på vad han skulle ta med. Så han tänkte att kondomer skulle vara en rolig grej. Men då sa de nej, så han fick ta med en bok istället, berättade Tove. 

Varför får man då inte ta med kondomer?

Anledningen till att det inte går till som i Farmen, där deltagarna har tillgång till kondomer, är att Robinson är mer av ett överlevnadsprogram där det mesta kan användas till andra praktiska saker för att överleva än just dess grundsyfte. 

Robinson-gänget. Bildkälla: TV4

I en tidigare intervju med Nyheter24 har produktionen berättat att det är tillåtet att ha sexuellt umgänge på ön, men att reglerna kring att livet ska vara som på en öde ö, de fasthålls. 

–  Skulle andan falla på för extra närgånget samkväm så får deltagarna leta efter ett gummiträd, svarade det årets pressansvarige. 

Vill du veta vem deltagaren var?

Då kan du lyssna på avsnittet här. 


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!