Realityprofil
En svensk realityprofil döms till fängelse i fyra år och sex månader.

Åtalades för att ha våldtagit 16-åring och skurit kvinna med kniv – nu döms realityprofilen

En svensk realityprofil åtalades för ett 20-tal grova våldtäkter av flera olika kvinnor. Bland annat anklagades han för att ha våldtagit en väns 16-åriga dotter och skurit en kvinna i halsen. Nu faller domen mot realityprofilen, som är hemmahörande i Västervik.


En svensk tv-profil i 30-årsåldern, som har synts i en av Sveriges största realityserier, döms nu till fängelse för våldtäkt.

Realityprofilen och en av hans vänner ska under flera års tid ha härjat i Västervik och våldtagit olika kvinnor. Flera av kvinnorna som realityprofilen anklagades för att ha våldtagit var påverkade av drogen kristall.

Mannen misstänktes och åtalades för att ha begått ett 20-tal våldtäkter mot totalt sju olika kvinnor, och anklagelserna mot mannen gjorde gällande att det rörde sig om våldsamma våldtäkter.

En realityprofil döms nu till fängelse för våldtäkt. Samtidigt frikänns han från flera våldtäkter.

Åtalades för att ha gruppvåldtagit 16-åring

I ett av fallen anklagades profilen för att ha våldtagit en 16-årig flicka, vars mamma realityprofilen var vän med. 

16-åringen, som var påverkad av alkohol och kristall, blev enligt domen våldtagen av både realityprofilen och hans vän, bägge männen då i 30-års åldern. I domen beskrivs männens beteende mot 16-åringen bära "flera spår av hänsynslöshet".

På grund av sitt mående hade 16-åringen regelbunden kontakt med socialtjänsten och barn och -och ungdomspsykiatrin. Hon hade svårt att äta, sova och hade hög frånvaro i skolan. 

Realityprofilen friads för den påstådda våldtäkten av 16-åringen, och han menade att samlaget var frivilligt.

Anklagades för att ha skurit kvinna med kniv

I domen som Nyheter24 har tagit del av står det att läsa att realityprofilen även anklagades för att ha hotat en av kvinnorna med kniv. Han skulle ha skurit henne med en kniv på halsen och sagt att det "kan sluta illa för henne". 

Detta gjorde realityprofilen för att försöka hindra kvinnan att gå till polisen och berätta om en av våldtäkterna. Realityprofilen åtalades för knivskärningen, men han frias nu även helt från de anklagelserna.

En del av våldtäkterna som profilen åtalades för ska ha ägt rum ett par år tillbaka, kring 2021.

Våldtäkterna som realityprofilerna åtalades för ägde rum mellan 2021 - 2023.

Döms för två våldtäkter – får fängelse i fyra år och sex månader

De två våldtäkterna som realityprofilen de facto nu döms för ägde rum i början av januari 2023. 

Den ena våldtäkten utförde realityprofilen tillsammans med en manlig vän, och i domen står det att läsa att de tvingade kvinnan till både vaginalt och oralt samlag. De höll fast henne och utnyttjade att hon var kraftigt drogpåverkad.

Påföljden för realityprofilen blir fängelse i fyra år och sex månader, och utöver det ska han betala skadestånd på 315 000 kronor.

Han frikändes från totalt 15 fall av våldtäkt, ett fall av grov våldtäkt och ett fall av grovt övergrepp i rättssak.

Profilen själv nekar till alla anklagelser.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!