Bloggbevakning
Bloggbevakning - Foto: Stella Pictures/Per Englund

Nu svarar Bloggbevakning på frågan alla undrar: "Vem...."

Camilla Gervide driver succébloggen "Bloggbevakning" där hon stöter och blöter det mesta som har med kändisvärlden att göra. Hon är nu aktuell med boken "De kallar oss influencers" där en rad olika hemligheter kommer att berättas.


Det är många som undrar hur du började med detta yrke. Satt du i sandlådan och tänkte att när jag blir stor ska jag jaga folk som inte reklamarkerar, podda om spons-pattar och skriva en bok, eller hur föddes idén?

–  Lite så, jag har alltid närt en längtan av att leta fel så det föll sig liksom naturligt, säger hon och fortsätter: 

– Nej, man kan väl fort beskriva det med att jag skapade någonting som jag själv saknade, och jag hade ingen aning om hur många människor det var där ute på nätet som uppenbart kände samma sak. 
Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att Bloggbevakning skulle förvandlas till det "koncept" som det är i dag, så jag är mycket spänd på att se vad framtiden har i sin linda. 

Ofta kan ju kända profiler bli rätt vresiga när du säger aja baja. Ligger du sömnlös någon gång eller rinner det av som vatten på en gås?

– Det rinner verkligen av, snabbare än jag kan sluka en påse djungelvrål. Har jag gjort fel så tar jag omedelbart på mig det och ber om ursäkt och korrigerar det, men jag är på tok för gammal och trött för att det ska hålla mig vaken på nätterna. Sova är nu för tiden lite av en paradgren för mig, vilket man kanske inte skulle kunnat tro med tanke på att jag lidit av allvarliga sömnstörningar tidigare. Men är man  lite till åren så är man. 

Du bakar mycket. Vad är din paradbakning du är pinsamt stolt över?

– Min siffertårta - 65 - som jag gjorde till ett kombinerat födelsedagsfirande. Den var en riktig skönhet. "What a beauty", som den hädangångne Steve Irwin skulle sagt.

Nu när vi närmar oss årsskiftet. En fråga som alla undrar är ju: Vilken influencer har skött sig bäst respektive sämst i år?

– När det kommer till att följa marknadsföringslagen tycker Isabella Löwengrip förtjänar ett positivt omnämnande här, precis som Bianca Ingrosso som är föredömlig med hur hon arbetar med sina företag på sitt personliga Instagramkonto, berättar hon och fortsätter: 

– Med facit i hand så behöber nog tyvärr Katrin Zytomierska vara den som klättrar högst upp på prispallen för de som skött sig sämst, det vittnar i alla fall stämningar och fällande domar om. 
Hack i häl hittar vi Pontus Rasmusson, som sannerligen briljerat i grenen "dåligt omdöme" under det gångna året. 

Berätta. Vad kan folk förvänta sig av din bok "De kallar oss influencers"? 

– Jag tänker så här.... de flesta kan nog ta förväntningarna de har på förhand på boken, och sen tänka motsatsen. Det är nog vad man kan förvänta sig från boken. Den kommer nog vara lite otippad för de allra flesta. :

Nu när du redan har din bok. Vad önskar du dig själv i julklapp?

– Fred på jorden, ett sponsavtal på cola zero och att Tjocka hetsätarkatten får uppleva minst en sommar till. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!