Kalle Norwald
GVFÖ-Kalle och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd​ utomlands. Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.


Gift vid första ögonkastet 2024 är i full rullning på SVT. Varje måndag får vi följa fyra par som gifter sig i blindo, men man får inte glömma bort experterna. 

SVT:s “Gift vid första ögonkastet” plockas ner

I samband med att jubileumssäsongen hade premiär berättade sexologen Kalle Norwald, 37, att han sätter stopp för sin medverkan som expert i programmet. Totalt har han medverkat och guidat par i hela fem säsonger av GVFÖ. 

Första samkönade paret att få godkänt

Därför är Gift vid första ögonkastet-deltagarna så unga i år

Nu berättar Kalle Norwald för Hänt att han och partnern Erik, 36, var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd, i ett annat land än Sverige.

– Vi har en tioårig son ihop. Jag vill inte prata så mycket om mitt barn för att han ska få äga sin egen berättelse, säger Kalle till Hänt. 

Sexologen Kalle Norwald. Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

 "Var så mycket känslor"

Paret har varit tillsammans i hela 18 år och gifta i tio.

Teknikstrulet i GVFÖ – trodde hon blivit lämnad vid altaret

Enligt Kalle var det första mötet med sonen enormt laddat.

– Jag minns det knappt, det var så mycket känslor. Men vi har det på film, tur nog! Det var svårt och svårast var det för honom.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!