Skådespelaren Hans Wahlgren är död.
Skådespelaren Hans Wahlgren är död. - Foto: Claudio Bresciani/TT/Skmärmavbild/Instagram/@pernillawahlgren

Hans Wahlgren är död – blev 86 år

Den omtyckta skådespelaren Hans Wahlgren är död, han blev 86 år. Familjen meddelade under fredagseftermiddagen att Hans gått bort efter en tids sjukdom.


Skådespelaren Hans Wahlgren är död, han blev 86 år gammal. Hans Wahlgren är slog igenom som skådespelare i filmen ”Raggare!” år 1959 och har sedan dess varit ett välkänt ansikte. 

Han har varit med i flera säsonger av Hagges revy i Göteborg. Han har även jobbat som röstskådespelare, på olika teatrar och varit ett återkommande inslag i realityserien "Wahlgrens värld".

Christina Schollin om sjukdomen: "Har absolut inte ändrat mitt liv"

Hans Wahlgren var gift med Christina Schollin

Han var gift med skådespelerskan Christina Schollin, 85, och paret hade varit gifta sedan år 1962.

Paret träffades när de båda pluggade teater.

– Vi var ju teaterelever båda två, vi hade ett fruktansvärt teaterintresse, så vi pratade mycket teater. Alla gick hem, men vi blev kvar där. Vi kysstes emellanåt också, har Hans Wahlgren tidigare berättat i ”Tillsammans med Strömstedts”, varpå Schollin fyllde i:

– Vi fann varandra direkt. Allt var så enkelt och naturligt. Där var han, mannen jag skulle tillbringa resten av livet med. 

Christina Schollin var nära att dö: "Höll på att förblöda"

Foto: Maja Suslin/TT

Pernilla Wahlgren om Hans Wahlgrens död: "Sorgen är ofantlig"

Under fredagseftermiddagen meddelade dottern Pernilla Wahlgren att hennes pappa Hans Wahlgren gått bort. Han blev 86 år gammal. I ett inägg på Instagram skrev Pernilla bland annat:

"Det gör så fruktansvärt ont just nu, och sorgen är ofantligt - men när du tog ditt sista andetag så var det det lugnaste och vackraste vi har varit med om. Jag låg vid sida med huvudet mot ditt bröst precis som jag gjort så många gånger som liten..! Linus satt bredvid och höll din hand. Vi sjöng vaggvisorna du alltid sjungit för oss, och vi var hos dig hela tiden tills ditt sista andetag….".

Allt om Hans Wahlgren: Barn, fru och sjukdom

Pernilla Wahlgren, Linus Wahlgren, Peter Wahlgren, Christina Schollin, Hans Wahlgren, Niklas Wahlgren. Foto: Stella Pictures

Hans Wahlgren gick bort efter en tids sjukdom

Hans gick bort efter en tids sjukdom, skriver Pernilla i sitt Instagraminlägg.

När Hans Wahlgren somnade in var han omgiven av sin kärlek Christina, barn och barnbarn ute på Lagnö där han och Christina bott.

"Du är och var så oerhört älskad av alla. Himlen har fått den finaste av änglar. Älskar dig fina pappa. Vet du att att att …..", avslutar Pernilla sitt inlägg med.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!