Letterman i bråk om pedofilskämt

Ett vågat skämt har fått många att rikta klorna mot David Letterman.


David Letterman har hamnat i bråk med självaste Sarah Palin. Inte riktigt så farligt kanske med tanke på att hon förlorade valet i USA. Men det som väckt sådant ont blod landsfränder emellan är ett enligt många smaklöst pedofilskämt.

Bland skämten som drogs handlade ett om familjen Palins besök i New York. Där höjdpunkterna i deras resa enligt Letterman var "Köpte smink på Bloomingdales för att fräscha upp sin slampiga flygvärdinne-look". Ouch. Men det som verkligen fick familjen Palin att reagera var när Letterman riktade ett skämt mot döttrarna.

– När familjen såg en Yankees-match hände en pinsam grej. Under matchen blev Sarah Palins dotter på smällen med Alex Rodriguez, sa David Letterman enligt Nine News.

Det var som bekant Sarah Palins dotter Bristol, 18, som blev gravid under presidentvalskampanjen. Problemet var bara att hon inte var med på matchen. Det var dock dottern Willow som bara är fjorton. Nu anklagas David Letterman för att vara "sexuellt perverterad".

– Vilket skämt som helst som handlar om att våldta min 14-åriga dotter är förkastliga, sa pappa Todd Palin enligt Nine News.

Men David Letterman själv tycks ha tagit lätt på kritiken då han förklarade sina skämt.

– Är jag skyldig till dålig smak? Ja. Förespråkade jag att det var okej att hennes fjortonåriga dotter skulle ha promiskuöst sex? Nej, sa David Letterman enligt Nine News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!