Whoopi: "Polanski begick ingen riktig våldtäkt"

"Jag tror att det var något annat."


Mästerregissören Roman Polanski arresterades i Zürich, Schweiz, under söndagen och hotas nu att utlämnas till USA.

Polanski erkände sig skyldig till sexuellt umgänge med en 13-årig flicka 1977. Ett år senare flydde han till Frankrike - innan han fått sin dom.

Sedan dess har han hållit sig ifrån USA men har nu gripits på grund av en 31 år gammal amerikansk arresteringsorder.

Den världskända skådespelerskan Whoopi Goldberg, känd från bland annat Ghost och En värsting till syster, gör nu ett oväntat uttalande.

Hon hävdar nämligen att Polanski inte begick en "riktig" våldtäkt då han hade sex med den minderåriga flickan.

–Jag vet att det inte var en riktig våldtäkt. Jag tror att det var något annat, men jag tror inte att det var en riktig våldtäkt, säger Goldberg enligt The Telegraph.

Goldberg känner sig övertygad och berättar vidare varför Polanski inte stannade i landet för att vänta på sin dom.

–Han förklarades skyldig till att ha haft sex med en minderårig och arresterades. När de släppte honom sa han: 'Vet du vad, de här killarna kommer att ge mig 100 år i fängelse. Jag stannar inte'. Och det är skälet till att han lämnade landet", säger Goldberg enligt The Telegraph.

Polanskis offer, Samantha Gailey, har uppgett att regissören lockade henne med champagne och droger samt att han tog nakenbilder av henne i ett badkar. Sedan hade han sex med henne trots att hon ville åka hem.

Men så här efter 31 år tycker hon att historien är överspelad och tycker att åtalet ska läggas ned.

Polanskis advokat kämpar för att regissören inte ska utlämnas.

– Vi kommer att kräva att han friges. Ur mänsklig synvinkel känns det helt ohållbart att en 76-årig man, som uppenbarligen inte utgör något hot mot samhället, 30 år efter händelsen ens ska sitta en enda dag i fängelse, säger advokaten Hervé Temime i samband med gripandet till Le Figaro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!