Mia Skäringer hade en tuff uppväxt.
1 av 2
Mia Skäringer hade en tuff uppväxt. - Foto: Mats Andersson/SCANPIX
Hon svalt, skar sig och drack mängder av alkohol. Ungdomspsykiatrin räddade henne.
2 av 2
Hon svalt, skar sig och drack mängder av alkohol. Ungdomspsykiatrin räddade henne. - Foto: Mats Andersson/SCANPIX

Ungdomspsyk räddade Mia

Hon hade ätstörningar, drack mängder av alkohol och skar sig i armarna i ungdomen. Mia Skäringers liv som tonåring var tufft.


Mia Skäringer är nu en av Sveriges mest populära komiker. Hon syns ofta i teverutan och är aktuell med uppsättningen Dyngkåt och hur helig som helst i Karlstad.

Men Skärringers uppväxt var allt annat än harmonisk. För tidningen Kupé berättar hon att svalt, drack mängder av alkohol och skar sig i armarna och hade sex med fel killar för att dämpa sin ångest.

- Jag gav mitt hjärta till killar som i princip hade kunnat runka i stället. Jag lät killar utnyttja min kropp gång på gång samtidigt som jag trodde att de var kära i mig, säger hon till Kupé.

Skärringer räddades av sin mamma, som tvingade med sin dotter till ungdomspsykiatrin.

- I början hatade jag det, jag skrek och drog min mamma i håret hela vägen dit. Men efter några veckor lärde jag mig att sätta ord på mina känslor, säger hon.

I dag står Mia och hennes mamma varandra nära. Och trots att Skärringer utvecklade ätstörningar vägrade mamman att ge upp sin dotter.

- Om jag inte hade fått ordning på mitt liv skulle jag inte levt i dag. Så illa var det, säger hon till Kupé, enligt Aftonbladet

mia
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!