Kenza förföljs och trakasseras

Efter priset som Årets blogg har hatattackerna blivit allt värre och fler.


Succébloggerskan Kenza Zouiten har drygt 500 000 läsare per vecka. Förra året vann hon Veckorevyns Blog Awards genom att kamma hem priset som Årets blogg. Ett pris som såhär i efterhand kanske fört med sig mer ont än gott.

För sedan dessa har hatattackerna mot den 17-åriga bloggerskan blivit allt fler och allt värre. Både familj, vänner och Kenza själv har blivit utsatta för trakasserier.

"För en timme sedan så vaknade vi av att någon bankade på mitt fönster. Vi hörde två tjejröster och när jag öppnade fönstret så står det två fulla tjejer i min ålder där. Jag blev förbannad och började skrika saker som "Är ni dumma i huvudet? Vad fan bankar ni på mitt fönster mitt i natten för? Vad är erat problem?" Den ena tjejen, Mikaela, gömde sig. Den andra, Emelie, stod och skrek saker i mitt ansikte som "Din jävla hora!" "Du förtjänade inte bloggpriset", "Din fula lilla chihuahua skulle passa bättre runt min hals", "Jag ska slå ihjäl dig". Trevligt va?", skriver Kenza den 6:e januari i sin blogg.

Bara fyra dagar senare var det dags igen. Den här gången var det en av Kenzas vänner som blev utsatt för misshandel på en klubb. Bara för att hon kände bloggerskan.

"När hon skulle gå in på toaletten så gick 2 okända tjejer med henne in och låste dörren. Den ena tog stryptag på henne och de började skrika på henne att hon är "Kenzas kompis" och att de känner igen henne från min blogg. Sedan började de skrika saker om mig till henne. Hon kommer inte ihåg allt de skrek, men det framstod tydligt att de inte tyckte om mig.", skriver Kenza i sin blogg.

Nu ser sig succébloggerskan tvingad till att vara mer försiktig med vad hon publicerar på sin blogg.

"Men vet ni vad det värsta är? Att det var ett 20+ ställe. De här 2 tjejerna var alltså två vuxna jävla människor. Inga två osäkra femtonåringar, utan vuxna. Min vän tippar på att de är sisådär 21-22 år gamla. Patetiska misslyckade människor... Vilket moget beteende!", avslutar Kenza sitt blogginlägg om överfallet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!