Sju miljoner till fångprojekt

Mest får Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare, över 3,7 miljoner.


Kriminalvården har beslutat dela ut drygt sju miljoner kronor till ideella organisationer som arbetar med att förbereda fångar inför frigivningen samt med stödinsatser efter frigivningen.

Av totalt åtta miljoner kronor som ska delas ut i år går drygt 3,7 miljoner till Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare. Näst mest pengar får Riksbryggan, nära 1,2 miljoner kronor, följda av Kriminellas revansch i samhället som får 875 000 kronor för första halvåret.

Andra mottagare är IOGT/NTO, Röda Korset, Sveriges kristna råd, Hela människan, RFHL samt Attention.

Det är regeringen som beslutar om summans storlek varje år. Senast den 31 oktober ska Kriminalvården ha fått ansökningarna för nästa år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.