1 av 5
2 av 5
- Foto: TV6
3 av 5
- Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
4 av 5
- Foto: AP Photo/Tony Gutierrez/Scanpix
5 av 5
- Foto: All Over Press

Quetzala Blanco: Kokainet är den nya tacon

Quetzala Blanco om en innedrog som har hittat hem.


Det finns en dokusåpa som heter Paradise Hotel. Jag har sett det några gånger genom åren. Det är massor av fräscha och sexiga tjejer med heta temperament och några hormonstinna snubbar som vaxar hela kroppen från topp till tå som spenderar alldeles för lång tid på ett vräkigt lyxhotell. De flesta deltagarna brukar vara bartendertyper, unga vanliga svennekillar och svennetjejer med lätta till grava bratkomplex.

I år ägde teveinspelningarna av Paradise Hotel rum i Colombia – land of the free, home of the brave – och världens största producent av kokain. Det råkade bli så att de partysugna deltagarna köpte kokain och festade loss, som vi på Nyheter24 avslöjade tidigare i veckan

De är ungdomar, de vill ha roligt och de var i Colombia för att njuta av livets goda och onda. Det är synd att de ska gå runt och behöva ångra vad de har gjort, för ingen kan väl bli förvånad över det här?

Från Mexiko fick vi tacon, från Colombia kom kokainet – rakt in i våra vardagsrum, både via teverutans Paradise Hotel och andra trashsåpor och sedan på riktigt när uppläggningsfaten laddades med efterrätter för 800 kronor grammet.

Det är mycket, mycket länge sedan som kokain var en innedrog. Det är lika svennigt som en fredagskväll i soffan framför Idol med tacos och Ben & Jerrys. I Bromma, i Vasastan, på Södermalm, förmodligen även i Skövde. Kokainet har hittat hem, det hör hemma i vilken stuga som helst för att döva eller pigga upp någons vardagstristess eller dödsångest.

Det har blivit lika långtråkigt och förutsägbart som swingerssexfester där folk äter salta pinnar och diskuterar priserna på bostadsrätter.

Det som en gång var farligt, förbjudet och spännande och något som kanske Sid och Nancy skulle roat sig med är nu ungefär lika upphetsande som skidskytte.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!