1 av 2
- Foto: GAFFA
2 av 2
- Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Adam Tensta slår tillbaka mot sd - i folkdräkt

"Då kan jag dra det så långt som att jag känner likadant som Jimmie Åkesson – stolthet."


Vid riksdagens öppnande den femte oktober 2010 dök sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson upp i folkdräkt. Men nu slår rapparen Adam Tensta tillbaka mot politikern - och gör en "Åkesson".

På omslaget till musiktidningen GAFFAS:s aprilnummer stoltserar han nämligen i folkdräkt:

– Det handlar om att visa hur jag ser på mig själv som en modern svensk, om att omfamna både mångkultur och svensk kultur. Det ena utesluter inte det andra. Det behöver ju inte bli mindre av den svenska kulturen bara för att vi influeras av andra, säger Tensta till GAFFA, enligt ett pressmeddelande.

Sedan riksdagsöppnandet förra året har folkdräkten nästan blivit synonym med Åkesson och det är något som Tensta vill ändra på. Den prisbelönta artisten växte själv upp i förorten Tensta med en pappa från Gambia och en finlandssvensk mamma och för honom symboliserar dräkten stolthet - oavsett om man är helsvensk eller inte.

– Det handlar om att göra det extra tydligt för folk hur Sverige ser ut i dag, säger Adam Tensta till GAFFA i pressmeddelandet och fortsätter:

– Då kan jag dra det så långt som att jag känner likadant som Jimmie Åkesson – stolthet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

1 timme sedan

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.