Amir Akrouti sågar sina vänner...
1 av 4
Amir Akrouti sågar sina vänner... - Foto: Linn Stålberg
"De representerar lata människor", säger Amir Akrouti.
2 av 4
"De representerar lata människor", säger Amir Akrouti. - Foto: Linn Stålberg
... Paulina "Paow" Danielsson och...
3 av 4
... Paulina "Paow" Danielsson och... - Foto: Nyheter24
... Desirée "Dessie" Nilsson.
4 av 4
... Desirée "Dessie" Nilsson. - Foto: Foto: Karin Bylund

Amir Akrouti: Paow och Dessie är blåsta

Nu går superbloggaren till attack mot sina bloggvänner Paulina Danielsson och Desirée Nilsson.– De representerar lata människor, säger Amir Akroti.


Fakta

Den blåsta generationen är ett uttryck som används för att 80- och 90-talister som lata. De som använder begreppet menar att de bryr sig mer om yta, status, kändisskap, glamour och lönenivå än att faktiskt prestera på jobbet.

Debatten kring den blåsta generationen blossade upp i veckan när krönikören Ann Charlott Alstadt skrev i Aftonbladet och kritiserade bland annat Isabella "Blondinbella" Löwengrip för att tillhöra den blåsta generationen.

På torsdag medverkar en rad bloggare i SVT Debatt för att diskutera om 80- och 90-talister kan kallas för den blåsta generationen. En av de är Amir Akrouti, känd från Gaybloggen, som har en bestämd uppfattning kring saken.

– Det är det dummaste jag hört, säger han till Nyheter24.

Å andra sidan förstår han att många ungdomar i dag fokuserar mer på en välpolerad yta än faktisk framgång.

– Vem vill inte leva ett glammigt liv som pappa betalar? Alla drömmer oftast mycket större än vad som är möjligt. Men jag känner inte att alla i min vänskapskrets är lata. De flesta av mina vänner har heltidsjobb eller pluggar.

Samtidigt tycker han att betydelsen av att ha en känd och stor blogg bland ungdomar har minskat arbetsmoralen. I bloggosfären tar han upp Paulina "Paow" Danielsson och Desirée "Dessie" Nilsson som exempel. Han menar att de är representativa för den blåsta generationen.

– De har ju inte ens gått ut grundskolan, så de representerar väl lata människor ganska väl, säger han till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!