1 av 3
- Foto: Bror Augustsson / All Over Press
2 av 3
- Foto: Carl-Erik Paulin / All Over Press
3 av 3
- Foto: EEROBILD / All Over Press

Annas tårar: ”Vill vara med i Så mycket bättre"

Anna Book vill lämna ”ABC” och kändishetsen bakom sig. Nu är hon redo för den svenska artistelitens finrum, TV4:s "Så mycket bättre".– Det finns några guldkorn värda att dammas av.


Anna Book

2007 medverkade Anna Book för andra gången i Melodifestivalen med sin "Samba Sambero" och slutade på 15:e plats.

Som 14-åring blev Anna Book upptäckt och skrev på sitt första skivkontrakt. Ett år senare blev hon den yngsta artisten någonsin att medverka i Melodifestivalen, ett rekord som står sig än i dag. Året var 1986 och den svenska låtskrivareliten stod i kö för att jobba med det nya stjärnskottet. Per Gessle, Marie Fredriksson och Lasse Lindbom var bara några av namnen.

– När jag var 15 och spelade in mina första plattor körade Tommy Nilsson och Lotta Engberg åt mig. Jag vill inte låta som en viktigpetter, men jävligt kul när man tänker tillbaka på den tiden

Men trots de tidiga framgångarna uteblev de riktigt stora succéerna. Anna Book glömdes sakta men säkert bort. Och när hon väl hördes av var rubrikerna svarta.

– Det som driver mig är att jag alltid är positiv, annars skulle jag inte överleva allt jag utsätts för. Jag skrattar och gråter offentligt och visar när jag blir förbannad. Det sticker i ögonen på många.

 

Inte tillfrågad

Anna tycker det är förkastligt att hon inte blev tillfrågad om att medverka i TV4:s Så mycket bättre. Hon förklarar att folk dömer henne på förhand, att hon musikaliskt har mycket att tillföra.

– Man gillar att stoppa folk i fack och minimera vissa människor, mig till exempel. Det var samma sak med Thomas Di Leva innan han fick visa sin bredd. Det finns några guldkorn redo att dammas av hos mig också, säger hon.

Anna brister ut i gråt när hon förklarar att hon nu vill hitta tillbaka till musiken. Kosta vad det kosta vill. Och TV4:s succéprogram skulle vara den nytändning hon behöver.

– Jag har runda armbågar. Många gånger har jag klivit åt sidan och tänkt att det där är nog inget för mig, alltid rädd att människor inte kommer att vara öppna mot mig. Jag blir dömd på förhand. Men nu vill jag verkligen vara med i Så mycket bättre. Jag hoppas verkligen att frågan kommer till nästa säsong.

 

"Väldigt roligt"

Matilda Snöwall, exekutiv producent för Så mycket bättre, utesluter inte att Anna Book kan komma att tillfrågas i framtiden.

– Vi hoppas på fler säsonger och fler artister. Och då är det möjligt att det kan bli hon. Men jag vill inte gå in på någon specifik säsong.

Men samtidigt är konkurrensen om de åtråvärda platserna hård.

– Det är naturligtvis väldigt roligt att många artister vill vara med i programmet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

1 timme sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

2 timmar sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

3 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.