1 av 3
- Foto: http://blog.paf.com/schulmania/
2 av 3
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Mats Andersson / SCANPIX /

Schulman högg huggorm – får mothugg av Skansen-profil

Bloggaren och teveproducenten Calle Schulman högg ihjäl en huggorm. Nu får han mothugg av Skansen-profilen och djurexperten Jonas Wahlström.– Det finns ingen anledning att döda ett fridlyst djur.


Det var i söndags teveproducenten Calle Schulman, 31, i raseri gav sig på och dödade en huggormGotland.

– Högg och högg. Tre gånger. Huvet singlade iväg. Sen klöv jag den jäveln två gånger till. Jag tror till och med att jag skrek under tiden, skrev han på sin blogg efter dråpet.

En läsare påstod sig ha anmält den populäre teveproducenten för illdådet.

– Jag har tydligen blivit anmäld av en läsare. Hur många år "tittar jag på”, skrev Calle Schulman på sin twitter.

Nu kan Nyheter24 lugna den orolige 31-åringen. Det blir inget fängelse för honom, den här gången. Han var i sin fulla rätt att dräpa djuret, eftersom det skedde på hans egen tomt.

– Huggormar är fridlysta, man måste flytta dem. Men det finns ett undantag, nämligen om man får in en huggorm på din tomt och inte klarar av att flytta den så får man döda den, säger Jonas Wahlström, djurexpert på Skansen.

 

Påhittad ormfobi

Calle Schulman agerade ändå fel när han dödade ormen.

– Det är ganska lätt att flytta dem så det finns väl ingen anledning att slå ihjäl ett fridlyst djur, menar Jonas Wahlström.

I blogginlägget ventilerar Calle Schulman sin rädsla och sitt hat mot ormar. Men någon ormfobi ger Wahlström inte mycket för.

– Det är en inlärd rädsla. Ge mig hundra personer så som har ormfobi så ska jag bota 99 av dem på fem minuter. Den hundrade kanske kräver en halvtimme. Vi föds inte med någon ormfobi som psykologer påstår för att tjäna pengar.

Nyheter24 har sökt Calle Schulman.

/
/
/
/
/
Orm
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Fader Schulman
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

2 timmar sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...