1 av 2
- Foto: Karin Grip/svd/Scanpix
2 av 2
- Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Zinat: "Jag har levt med en missbrukare"

Komikern och författaren Zinat Pirzadeh är nygift och lyckligare än någonsin förr. Men hennes liv har inte alltid varit lätt. Tidigare levde hon med en man som missbrukade.


Zinat och Thomas

Zinat Pirzadeh

Föddes den 22 februari 1967 i Iran. År 1991 kom hon till Sverige och har jobbar bland annat inom äldrevården, som modell och som studievägledare.

Hon är författare samt komiker, och skriver bland annat krönikor och lyrik.

Hon var tidigare förlovad med artisten Thomas Di Leva. Under en tid florerade envisa rykten om att Thomas ska ha misshandlat henne, något som han själv har dementerat.

I höstas kom hennes bok Fjäril i koppel.
 

Från då till nu

Från rymdblomma till folkkär artist. Har du följt med på Thomas Di Levas väg genom karriären? Du kan göra det här.

Livet som nygift är en dans på rosor för komikern och författaren Zinat Pirzadeh, 44. Den 11 juli i år gifte hon sig äntligen fick sin Knut Berggren, 39. När Nyheter24 pratar med henne är hon upprymd. 

- Jag är så lycklig, säger hon.

I höst väntar både bröllopsresa till Indien och release av hennes bok Fjäril i koppel.

Men livet har inte alltid varit enkelt för Zinat. Hon har gått igenom svåra prövningar, i rollen som flykting och medberoende. Hon har levt i trasiga relationer där hon har upplevt hopplöshet.

När kroppen säger ifrån

Hon vet vad det innebär att leva med en missbrukare.

- Jag har levt med en missbrukare och varit medberoende. Man inser inte själv hur dåligt man har det. Jag har insett att en relation inte bara ska handla om att ge hela tiden, man måste få något tillbaka också. Och när kroppen säger ifrån efter droger och alkohol, då har det gått för långt.

Om hennes nuvarande relation med ex-maken, artisten Thomas Di Leva, har hon inte mycket att säga, förutom att det är överstökat.

- Vi har ingen kontakt idag. Jag har gått vidare.

Tror på kärleken igen

Nu mår Zinat bättre än någonsin. Hon tror på kärleken igen och att det finns någon där ute för alla. Trots att hon är nygift finns det fortfarande tid över för att umgås med väninnorna. De brukar ses några gånger i månaden för att dricka vin, meditera och prata relationer.

- Jag hade ingen aning om att livet kunde vara så fantastiskt som det är tillsammans med Knut. Han är det bästa som har hänt mig, säger hon till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.