1 av 5
- Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
2 av 5
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
3 av 5
- Foto: ALL OVER PRESS
4 av 5
- Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
5 av 5
- Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Wikingsson: "Humor är det värsta jag vet"

Superduon FIlip & Fredrik tar steget bort från humorn - rakt in i nyhetsvärlden. I höst kommer deras nya program, och det kommer att bli seriöst.- Humor är det värsta jag vet, säger Fredrik till Nyheter24.


Rolig nyhetsuppläsning - bra eller anus?

Saker som Nyheter24 tycker att Filip & Fredrik borde skippa att ta upp i Breaking News:

- Börsen. Antingen åker den upp eller ner. Fast, vänta nu. Lämna börsen helt. Prata inte om den alls.

- Vad svenska folket tycker om att "vintern är på väg". Finns det något tråkigare än det? Nej. Lämna det också.

- Inställda/försenade/trasiga tåg eller tunnelbanor. Det går bara inte att hantera hur tråkigt det är.

- Julhandeln. Precis som börsen har den antingen ökat eller minskat. Snark. Snark. Snark.

- All form av vädersnack. Det stämmer ändå aldrig. Samt - ingen bryr sig.

- Hur det går för Bert Karlsson, och vad han sysslar med i dag.

Programmet hade premiär den 22 augusti i Kanal 5. Det sänds fyra dagar i veckan; måndag till torsdag. All fokus ligger på att försöka vinkla nyheterna på ett nytt sätt, och att försöka lära tittarna något. Det ska alltså både handla om underhållning - och humor. Kan det bli bra?

Se trailern till Breaking News och bedöm själva. Är det bra eller anus?

I höst syns teveprofilen Fredrik Wikingsson, 37, tillsammans med vapendragaren Filip Hammar, 36, i Kanal 5:s nya program Breaking News.

Duon, som står bakom tevesuceér som 100 höjdare, High Chaparall och Boston Tea Party kommer att ta upp världens intressantaste nyhetshändelser - med en twist. Programmet kommer att sändas live, bjuda in gäster och vara en blandning av deras podcast och Boston Tea Party

Viktigare med sväng än humor

Skillnaden från tidigare projekt är att Breaking News blir aningen mer seriöst. Det är nu dags för - vad många anser är - Sveriges humoress att sadla om.

- Humor är det värsta jag vet, för oss är det viktigare med sväng än humor, säger Fredrik till Nyheter24.

Vilka nyheter kommer att tas upp?

- Vi väljer själva. Men det är klart, det beror ju helt på vad det är som händer i världen. Om det skulle hända något som det i Norge, så skulle vi så klart ägna ett helt avsnitt till det.

– Dessutom så kommer vi att försöka jobba en del med experter, så att man får reda på lite mer. Det känns viktigt att folk ska kunna lära sig något efter att ha sett programmet.

"Man ska se ut som om man har rökt pipa hela dagen"

Filip och Fredrik kommer att gå in i rollen som seriösa nyhetsankare till 100%. För att få in den rätta känslan och looken så krävs det - enligt uppgift - att man röker mycket pipa, och gärna ser lite "dammig" ut.

För en nyhetsankare i Breaking News är ingen nyhet för trist att prata om. I veckan skrev Nyheter24 om "vrålrunkaren"  - en nyhet som utan tvekan skulle få ta plats i programmet.

- En vrålrunkare får ta plats, absolut. Men beroende på vad som händer i övrigt. Om vi hade pratat om "vrålrunkaren", hade vi kunnat skicka ut en reporter till bostadshuset där han bor, för att se folks reaktioner och så, förklarar Fredrik.

"Dolly Parton är drömgästen"

Breaking News kommer att sändas till fullo live - ett inte helt riskfritt beslut. Men skulle något gå snett, så finns det ett värde i det med.

- Om det händer något sjukt under en livesändning så kommer man ju aldrig att glömma det avsnittet, och folk kommer att fortsätta att prata om det länge.

Drömgästen till programmet är Dolly Parton. Varför? "För att hon är så jävla grym".

Hur det går kan vi alltså se i höst. Programmet har premiär den 22 augusti i Kanal 5.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!